Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Karácsonyi díszként születhetnek újra a kidobásra ítélt tárgyak

2019. december 04. - EuroAstra

karacsonyi_diszkent_szulethetnek_ujra_a_kidobasra_itelt_targyak_i.jpgSokan nem gondolnák, hogy akár műanyag poharakból is készülhet karácsonyi koszorú, kiégett villanykörtékből karácsonyfadísz, vagy akár termésekből asztali dekoráció. Ilyen, de még inkább ezeknél is kreatívabb alkotásokat várnak az Alkotó Energia ÚJRA! pályázatára. A legkreatívabb karácsonyi ötleteket december 8-ig várja a szervező, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., Magyarország legnagyobb karácsonyi Csináld magad! (DIY) megmérettetésére.

 

A korábbi pályázatok során már számos meglepő és igazán izgalmas koncepció érkezett, de most kifejezetten a karácsony került a középpontba: két kategóriában, karácsonyfadísz és karácsonyi dekoráció megalkotásával pályázhatnak a magukban ünnepi kreativitást érzők az Alkotó Energia ÚJRA! országos pályázatán. A Paksi Atomerőmű által szervezett versenyre olyan alkotásokkal nevezhetnek az érdeklődők, amelyek használt alapanyagokból, régi tárgyakból egy-egy újragondolt karácsonyi díszt vagy dekorációt varázsolnak, ezzel pedig nem csupán a kreatív alkotóképességüket mutatják meg, hanem a hulladékmennyiség csökkentése jegyében a környezetért is tesznek.

A 2016-ban indult Alkotó Energia kezdeményezés célja – összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát –, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, illetve felhívja a figyelmet a környezetet terhelő anyagok újrafelhasználásának lehetőségeire, illetve segítse a társadalmi tudatosság fejlesztését.

A program mostantól évente több, tematikus megmérettetésre várja a kreatív alkotókat. Az Alkotó Energia ÚJRA! első témája a karácsony. A versenyen a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek vehetnek részt. A beküldött pályamunkákat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. fogja elbírálni. Mindkét nevezési kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek.

További részletek, illetve a jelentkezés pontos feltételei az Alkotó Energia ÚJRA! pályázat hivatalos oldalán olvashatók: https://alkotoenergia.hu/

A pályázatok beküldésnek határideje: 2019. december 8. 24 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2915330852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása