Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

„Ismét Jobb Velünk a Világ!”

2019. december 13. - EuroAstra

Saját szerkesztésű Híradóval készültek fogyatékos fiatalok a Fogyatékos Emberek Világnapjára. A fogyatékossággal élő emberek inklúziójának fontosságára hívta fel a figyelmet a Nem Adom Fel Alapítvány kezdeményezésére életre hívott Jobb Velünk a Világ! gálaest, amely immár 6. alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Színházban, a Fogyatékos Emberek Világnapján.

 

A sérült emberek mellett az őket körülvevő családokat, segítőket, szociális szakembereket, mentorokat is ünneplő különleges alkalom kiemelt aktualitása, hogy a gálaest során kerültek kiosztásra a Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019, a Munka-társ és Példakép díjak is. Ez utóbbival olyan megváltozott munkaképességű embereket díjaztak, akik saját munkaterületükön kiemelkedően teljesítenek.

 

Saját szerkesztésű híradóval készültek az idei Jobb Velünk a Világ! gálára azok a fogyatékos fiatalok, akik a Nem Adom Fel Alapítvány csapatát, önkéntesi és tapasztalati szakértő körét erősítik. „A különleges hírösszeállítás célja nem más, mint megmutatni, hogy milyen, a fogyatékos emberek világát érintő hírek tartoznak az idei év legrangosabb pillanatai közé és persze ezen keresztül azt, hogy a sérült emberek is értékteremtő tagjai társadalmunknak” – mondta el Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője a Fogyatékos Emberek Világnapja kapcsán.

„Mi sem bizonyítja ezt jobban a gálánál, ahol kiváló képességű fogyatékos emberek lépnek fel ép művészekkel közösen. A Nem Adom Fel Alapítványnál azért dolgozunk, hogy hitet és erőt adjunk sérült embertársainknak ahhoz, hogy meg tudják mutatni és ki tudják bontakoztatni a bennük rejlő tehetséget, tudást, és maguk is azt érezzék, hogy fontos tagjai társadalmunknak. Számunkra ez a nap erről is szólt” – tette hozzá a szóvivő.

 

A világnap különleges hangulatát erősíti, hogy a gálán kerültek átadásra a Fogyatékosság-barát Munkahelyhez kapcsolódó díjak is. A Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés 10 éves fennállása alkalmából a Díj Adományozó Testülete jubileumi elismerések odaítélését határozta el 2019-ben.

„A Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 Díjat 5 kis-, közép- és nagyvállalatnak, valamint költségvetési intézménynek ítélte oda a Testület, amelyek az elmúlt évtizedben kiemelkedő módon segítették elő a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, illetve a fogyatékossággal élő ügyfelek kiszolgálását” – mondta el Vég Katalin, a díjat alapító Salva Vita Alapítvány ügyvezetője.

A munkahelyi elismerések mellett az idei évben is átadásra kerültek a Munka-Társ és Példakép Díjak is. Ezekre a díjakra a vállalatok, szervezetek maguk jelölhetik azokat a munkavállalóikat, akik vagy megváltozott munkaképességű munkavállalóként kiemelkedően teljesítettek saját munkájukban és példát mutatnak érintett sorstársaiknak, vagy munkatársként segítik elő az adott vállalatnál az inklúzió megvalósulását.

„Különösen fontosnak tartjuk, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek példaképekként is megjelenjenek közöttünk, és elismerjük azokat, akik akár emberileg, akár szakmailag különleges teljesítményt nyújtanak” – egészítette ki az ügyvezető. Az esemény minden évben a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében, a Salva Vita Alapítvány, és a Kézenfogva Alapítvány közreműködésével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Színház támogatásával valósul meg.

 

A gálaesten fellépett többek között a Príma-díjas Parafónia zenekar, Ürmösné Fehér Nikolett zongoraművésznő és Ürmös László brácsaművész, a DuoNicole Együttes tagjai, Agárdi Szilvia énekesnő és Veréb Tamás, az Operett Színház énekese, a 2016-os Sztárban sztár nyertese, Barabás Lőrinc dzsessztrombitás és zeneszerző, Erdélyi Rolika Paraszupersztár, mesemondó művész, György-Horváth Zsuzsa műsorvezető, Fahidi-Pusztai Éva írónő, a locarnóban nagydíjat nyert, a Létezés eufóriája dokumentumfilm főszereplője, Florent és Justin, a 2017-es France’s Got Talent tehetségkutató finalistái, a Cie Le Huit tánccsoport tagjai, Máté Roland műsorvezető, Rozbora András parakajakos, Sárközi András hegedűművész, Sárközi Ádám nagybőgős, Takács Erika jelnyelvi tolmács. Közreműködött továbbá Pálosi István koreográfus, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat művészei, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium növendékei, a SIC továbbá a Never Give Up Gospel Kórus és a Villon Trio.

 

Az estet színesítette a Down Alapítvány közreműködésével megvalósuló fotókiállítás is, melynek érdekessége, hogy ez alkalommal nem ép fotográfusok készítettek képeket sérültekről, hanem fogyatékos emberek készítették el saját látásmódjukkal  a világról, érzéseikről alkotásaikat.

 

Fogyatékosság-barát Munkahely Champion 2010-2019 díjazottjai:

• Auchan Retail Magyarország

• Szerencsejáték Zrt.

• Julienne Kft.

• Kockacsoki Nonprofit Kft.

• X. kerületi Polgármesteri Hivatal

Munka-társ díjat kaptak:

• Rosner Imre, Szerencsejáték Zrt. osztályvezető

• Oláh Anna, IX. kerület  Polgármesteri Hivatal esélyegyenelőségi referens

• Bányácski Attila, HÁDA-1 Ipari és Kereskedelmi Kft. üzketvezető

Példakép Díjat kaptak:

• Kocsis Angéla, Szerencsejáték Zrt. sorsjegyárus

• Dr. Kelemen Miklós, IX. kerület  Polgármesteri Hivatal civil referens

• Misinszki István, Masped Logisztikai Kft.

• Szegváriné Várkonyi Mária, HÁDA-1 Ipari és Kereskedelmi Kft. ruházati eladó

 

https://www.youtube.com/watch?v=oFiVtD0oDRo&feature=youtu.be&autoplay=yes&loop=no&controls=&mute=no&start=0&end=&version=3

https://nemadomfel.hu

https://salvavita.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr515345836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása