Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Újabb 10 százalékkal bővült az idei évben a BDO Global bevétele -- Az összesített díjbevétel elérte a 9,6 milliárd dollárt

2019. december 13. - EuroAstra

unnamed_100.pngA világ egyik vezető könyvvizsgáló és professzionális tanácsadó hálózata, a BDO tagvállalatainak összesített díjbevétele elérte a 9,6 milliárd USA dollárt (8,5 milliárd euró) a 2019. szeptember 30-án zárult pénzügyi év során. Ez változatlan árfolyamokkal számolva 10 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest (euróban 13, míg dollárban számítva 7 százalékos volt a növekedés). A növekedést egyaránt köszönhető az organikus fejlődésnek, valamint az egyes régiókban lezajlott erőteljes felvásárlási tevékenységnek.

 

A BDO az elmúlt egy év során is folytatta nemzetközi földrajzi terjeszkedését: újabb öt országban jelent meg, így jelenleg már a világ 167 államában működteti hálózatát. Irodáinak száma immár meghaladja az 1800-at, ezekben az irodákban az elmúlt évben lezajlott 10 százalékos létszámbővülés nyomán immár összesen 88.120 alkalmazottat foglalkoztatnak.

 

A BDO Global az év során minden régióban számottevő növekedést tudott felmutatni, árbevétele ezek közül a legnagyobb mértékben, 15,7 százalékkal az amerikai kontinensen nőtt, míg az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régióban 12,9 százalékos volt a növekedés.

 

A céghálózat messze legnagyobb bevételét továbbra is a könyvelési és könyvvizsgálati tevékenység adja, innen származik az árbevétel több mint 42 százaléka. Az adótanácsadás a díjak 21 százalékát biztosítja. Ugyanakkor a további tanácsadói tevékenységek és üzleti szolgáltatások is évről évre egyre növekvő súllyal járulnak hozzá a csoportszintű díjbevételhez.

 

Az előző évi eredmények alapján BDO továbbra is az elmúlt tíz év leggyorsabban fejlődő globális tanácsadó cége maradt, és számottevően erősíteni tudta vezető pozícióját a közepes tanácsadó cégek piacán – jelentette ki Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető partnere. – Hazai szinten az előző évek stratégiai döntései párosulva a kedvező gazdasági környezet hatásaival a BDO Magyarország számára is sikeres évet hoznak: bár a mi pénzügyi évünk a naptári évvel együtt december végéig tart, 2019-re az előzetes adatok alapján mintegy 10 százalékos díjbevétel-növekedéssel számolhatunk. Ezzel az eredménnyel tovább stabilizálhatjuk a Big Four cégeit követő vezető pozíciónkat a hazai könyvvizsgáló és tanácsadó cégek körében.”

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr615345868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása