Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Rekviem Nimródért

2017. november 26. - EuroAstra

hotel_nimrod.jpgA Hotel Nimród, fénykorában

Nem a mezopotámiai királyról szeretnék megemlékezni, különben is talán csak legenda. Hanem a Nimród Szállóról Dobogókőn, kis túlzással mondhatnám egykori törzshelyünkről.

   Története úgy indult, hogy 1971. augusztus 27. - szeptember 30. között Budapesten megrendezték a Vadászati Világkiállítást az Albertirsai út környékén, 33 hektáron. A kiállításon 4 kontinens, Európa, Afrika, Amerika és Ázsia 52 országa vett részt. A rendezvényre több mint 2 millió érdeklődő volt kíváncsi. Ott láttam életemben először fehér oroszlánt, nem is tudtam, hogy ilyen létezik.

   Az eseményhez több infrastrukturális beruházás épült, ezek egyike volt a Hotel Nimród, a Pilis-hegységet uraló Dobogókő legmagasabb pontján. A Budapest határától 30 km-re lévő szálloda szinte érintetlen természeti környezetben helyezkedik el. Autóval könnyen megközelíthető Budapest, Szentendre, Visegrád és Esztergom felől, de rendszeres autóbuszjáratok is összekötik a környező településekkel.

   Sokak szerint Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja, szívcsakrája. Mindenkivel előfordulhat, hogy gyengébb a szervezete, panaszai vannak. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával. Vannak, akik hallják a szálló melletti kilátóban a Föld szívének dobbanását. Ezt a kérdéskört nem minősítem, rábízom az ezotériában hívő honfitársaimra.

   A múlt század nyolcvanas éveiben rendszeresen felkerestük feleségemmel a szállodát egy-két hetes tartózkodásra, szabadságunkat is ott töltöttük ezen a kutyabarát helyen. Délelőttönként nagy sétákat tettünk a Pilis-hegység híres kirándulóhelyei felé, Rám-szakadék, Holdvirágárok, Lajosforrás, Prédikálószék.

  A szálloda minden szobája erkélyes, komfortos, fürdőszobával, kábeltelevízióval, telefonnal és minibárral felszerelt, megfizethető áron, még az apartman is. Étterme kitűnő, a hagyományos vadétel specialitásai mellett a hazai és nemzetközi konyhaművészet ínyencségei sem hiányoznak az étlapról. (Akkoriban az volt a módi, hogy a bejelentkezéskor a személyi igazolványokat érkezéskor le kellett adni. A hostess megnézhette a házasságkötésünk idejét és aznap este gyertyával, herendi étkészlettel terített asztal várt bennünket. Gratulálunk! Önök ma vacsorára a szálló vendégei.)

  .Uszoda is volt. Nagymedence, gyermekmedence, két szauna, szolárium, jól felszerelt kondicionáló terem és szabadtéri teniszpálya. Ott láttunk először akadály mentesítő rámpákat mozgáskorlátozott vendégeknek. Kár, hogy a hotel privatizációja a rendszerváltáskor nem sikerült.

  1. augusztus 29-én kigyulladt a több mint nyolc éve üresen álló Nimród Hotel és teljesen leégett. Annak ellenére, hogy a szentendrei tűzoltók gyorsan odaértek. Az áramot már évekkel ezelőtt kikötötték volt és semmi gyúlékony anyag nem volt az épületen belül. A helyiek biztosak abban, hogy valaki felgyújtotta az épületet. A tettest nem találták meg.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3813373911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emzé Periksz 2020.08.10. 16:38:52

Nimród nem mezopotámiai király, hanem a magyarok mitikus őse, Hunor és Magor apja.
süti beállítások módosítása