Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Roncsok mesélnek a világháborúk elfelejtett hőseiről.

2018. november 23. - EuroAstra

roncs.jpgA „nagy háború” végének 100 éves évfordulója alkalmából 60 perces különkiadással tért vissza a II. világháborús kincskeresők.

 

Nem csak a kiszáradt Duna-mederből kerülnek elő háborús relikviák. Az alacsony vízállásnak köszönhetően több második világháborús emlék is előkerült a Duna medréből az elmúlt hónapokban: hajóroncs, szárnyas repeszgránát és egy amerikai bombázó maradványai is felbukkantak. Az augusztusban talált B-24 Liberator a Dunai Repülőgépgyárat bombázta 1944-ben, amikor légvédelmi találat érte.

 

Több legendás repülőgéptípus roncsát hozzák a felszínre a II. világháborús kincskeresők című sorozat főszereplői is a híres Spitfire-től a német bombázók által rettegett Boulton Paul Defiant elfogó vadászgépig – számos más érdekes relikvia mellett.

 

A „nagy háborúról” se feledkezzünk meg!

A HISTORY® új, 6 részes minisorozata azonban november 14-étől nem a második, hanem az első világháborút feldolgozó epizóddal tért vissza a képernyőkre, tisztelegve a „nagy háború” végének 100. évfordulója előtt. Az egyórás különkiadásban Stephen Taylor és a Madness frontembere, Suggs a ma már csak régi térképeken létező Morn Hill-i laktanyát kutatja fel. Az egykor a Brit Birodalom minden szegletéből ide érkező kétmillió katona élete a területen talált rangjelzések, óvszertartó dobozkák és más használati tárgyak segítségével elevenedik meg.

Minden földben talált fémdarabnak saját története van

 

A második évadban Taylor és Suggs a legmodernebb technológiák, korabeli térképek, dokumentumok, valamint történészek és más szakértők segítségével kutatják fel a legizgalmasabb helyszíneket. Hőseink a brit, francia és belga barakkokat, légi bázisokat bejárva elevenítik a meg a háborút a nézők számára. A roncs felkutatásával derül fény egy Franciaország felett lelőtt, rejtélyes missziót teljesítő brit bombázó sorsára, és arra is, hogyan különítették el még az angliai barakkokban is a normandiai partraszállásra készülő afro-amerikai katonákat bajtársaiktól.

 

A II. világháborús kincskeresők szerdánként és vasárnap folytatódik a HISTORYN.

 

https://www.facebook.com/HISTORYHu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4814384506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása