Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Több mint egy évtizede járja a fővárost a Fényvillamos

2019. november 30. - EuroAstra

aa_155.jpgNovember 29-én, pénteken 16:00 órakor, a Jászai Mari térről, Karácsony Gergely főpolgármester jelenlétében ünnepélyes keretek között indult el az adventi időszak és az újév legnépszerűbb járműve, a Fényvillamos. A több ezer ledtől pompázó szerelvény belsejében hópelyhekkel pettyezett ablakok mögül csodálhatjuk az ünnepi díszbe öltözött Budapestet.

 

Az ünnepélyes megnyitót követően első útját hagyományosan, a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalon teszi meg.  A 2009-ben útnak indított különleges, két motorkocsiból álló UV-szerelvény kezdetben csak a pesti Duna-parton járt, de az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is felbukkan majd a főváros más viszonylatain is.

 

Az adventi villamos 2019. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 16:00 órától szállítja az utasokat a 2, 14, 19, 42, 47, 49, 50, 59B, 62A, 69-es villamosvonalakon.

 

A járművön – amelyen érvényes jegy vagy bérlet ellenében lehet utazni – a balesetvédelmi- és biztonsági szabályok, valamint a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett az egész időszakban lehet fotókat és vágóképeket is készíteni.

 

Menetrendje megtekinthető a BKV Zrt. honlapján, és a mellékletben. A BKK honlapján az egyes járatok menetrendjeiben is megtalálható a Fényvillamos pontos indulása.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4415330816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása