Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Magyarok is eljuthatnak kutyaszánon a Sarkkör legszebb vidékeire

2019. november 23. - EuroAstra

sarkk.jpgHivatalosan is elindult a jelentkezés a népszerű svéd outdoor márka ikonikus sarkvidéki túrájára, a 2020-as Fjällräven Polarra. A jelentkezők november 14. és december 10. között tölthetik fel pályázatukat az esemény honlapjára, és ugyanebben az időszakban kampányolhatnak a közönségszavazatok begyűjtése érdekében.

 

A világ 10 régiójából összesen 20 szerencsés pályázó fedezheti majd fel jövőre kutyaszánon a Sarkkör vadregényes tájait. Magyarország különösen sikeres ezen a megmérettetésen, a közép-kelet-európai régiót ugyanis az elmúlt négy évben minden alkalommal hazai résztvevő képviselte a Fjällräven Polaron.

 

300 km a hideg sarkvidéki vadonban, közel 200 jól kiképzett szánhúzó kutya, izgalmas kalandok és életre szóló élmények jellemzik a Fjällräven Polar túráját, amelyre a világ minden tájáról érkeznek jelentkezők. Az út a hófödte hegyekkel körülvett Signaldalen völgyből indul, és Väkkäräjärviban fejeződik be, ahol szaunával és vacsorával várják a befutókat. Az ötnapos, több százkilométeres expedíció során a résztvevők kutyaszánon járják be az északi sarkkör legszebb vidékeit.

 

A legutóbbi túrára 92 ország összesen 2 183 pályázója közül választották ki azt a 20 szerencsés jelentkezőt, akik 2019 áprilisában felfedezhették a Sarkkör csodáit. Idén két magyar résztvevő is volt közöttük: Varga Dávid több mint 55 ezer szavazattal lett Közép-Európa legnépszerűbb és a világ harmadik legtöbb szavazatot gyűjtő indulója, Kitlinska Anna pedig kreativitásának köszönhette győzelmét: a jelentkezéshez készített videója egy olyan budapesti minitúrát mutatott be, amely térképen a Fjällräven Polar logóját rajzolta ki.

 

A pályázók idén november 14. és december 10. között tölthetik fel jelentkezésüket a Fjällräven Polar weboldalára, és ugyanebben az időszakban gyűjthetnek szavazatokat közösségi csatornáik, ismerőseik és egyéni megoldások segítségével. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 18 éves, beszél angolul, és nincs olyan egészségügyi problémája, amely akadályozná a túra teljesítésében. A szavazatgyűjtés is egy fontos része a jelentkezésnek, hiszen minden régióból két versenyző indulhat, egy a közönség által leadott szavazatok, egy pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján.  Pályázni képekkel vagy rövid videóval lehet, amelyben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, miért szeretne részt venni a túrán. A zsűri tagjai jellemzően a legkreatívabb, illetve legelhivatottabb pályázók indulását támogatják.

 

Mielőtt a túrázók nekivágnának a sarkköri expedíciónak, egy kétnapos tréningen vesznek részt Stockholmban. A felkészítés során megismerkednek a svéd gyártó felszereléseivel, valamint megtanulják, hogyan kell irányítani a kutyaszánt, hogyan készíthetnek ivóvizet a hóból, és hogyan védekezhetnek az extrém hideg ellen. A résztvevőknek nem csak magukról kell majd gondoskodniuk, hanem azokról az alaszkai és szibériai husky szánhúzó kutyákról is, akik végig segítik őket a 300 kilométeres út megtételében.

 

Az 1960-ban Åke Nordin alapította Fjällräven cég két népszerű outdoor kezdeményezést hívott életre, a Fjällräven Classic-ot és a Fjällräven Polart, mindkét túrán ezres nagyságrendben vesznek részt éves rendszerességgel.

 

https://www.fjallraven.com

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1015312622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása