Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Mobiltelefon-alkalmazást fejlesztett a Magyar Katolikus Rádió

2019. november 18. - EuroAstra

Mobiltelefon-alkalmazást fejlesztett a Magyar Katolikus Rádió, amelyen az élő rádióműsor mellett tematikus csatornák és több új funkció is elérhető - közölte Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese az alkalmazást bemutató sajtótájékoztatón,2019 november 13-án  szerdán Budapesten.

   2_16.jpg Radetzky András kiemelte: az alkalmazással a rádió lebontja a nem országos lefedettségű rádió földrajzi korlátait. Ismertette: az ingyenes, Android és iOS rendszerű telefonokra is letölthető alkalmazásban az élő műsor regisztráció nélkül hallgatható, a szintén ingyenes regisztrációt követően pedig számos új funkció is elérhető. Ilyen az a kilenc tematikus zenei csatorna, melyeken népzenét, világzenét, egyházzenét, jazzt, operát stb. lehet hallgatni, akár úgy is, hogy óránként az aktuális hírek is elhangzanak.

1_20.jpg
    Kitért arra: a műsorok megoszthatók és hat hónapig visszahallgathatók. Emellett az alkalmazáson olvashatók az elmúlt 24 óra rádióban lehangzott hírei, és elérhető a rádió webáruháza, ahol hangzó irodalmi alkotások vásárolhatók.


    A vezérigazgató-helyettes elmondta: felméréseik szerint a legnépszerűbb műsoruk a reggel 7 órakor kezdődő szentmise-közvetítés, ezért azt külön ikonra kattintva is vissza lehet hallgatni.
    Radetzky András a jövőbeli fejlesztésekről elmondta: szeretnék vizualizálni a rádiót, ezért mozgóképeket és nézhető rádióműsorokat is készítenek majd.


    Az alkalmazásról részletek a www.katolikusradio.hu/mobilapp oldalon olvashatók.

image13_19.jpg


    Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy az új alkalmazással olyanokhoz is el tudják juttatni a katolikus egyház tanítását és örömhírét, akiket eddig nem tudtak megszólítani.


    A püspök elmondta: míg régen azok is ismerték az egyház tanítását, akik nem mentek el a templomba, ma sokaknak fogalma sincs vagy alapvetően téves elképzelése van az egyház tanításáról. Megjegyezte: a kvízműsorokban legbiztosabban a vallási kérdéseknél buknak el versenyzők.


    Hangsúlyozta: az egyház feladata, hogy megtalálja a módot, ahogyan eljut az emberekhez. Ezért döntött a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 15 évvel ezelőtt a katolikus rádió elindítása mellett és ugyanez a cél lebegett a szemük előtt, amikor a mobiltelefonos alkalmazást megálmodták - tette hozzá Spányi Antal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2815305476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása