Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A WIZZ AIR ÁTVETTE A HETEDIK AIRBUS A321NEO REPÜLŐGÉPET, EZZEL BUDAPESTI FLOTTÁJA FELÉT MODERNIZÁLTA 2019-BEN

2019. október 20. - EuroAstra

index_443.jpgA Wizz Air, Európa egyik légitársasága, egyben Közép- és Kelet-Európa  diszkont légitársasága nemrég átvette hetedik ultramodern Airbus A321neo repülőgépét. Idén utoljára csatlakozott új repülőgép a Wizz Air flottájához, amely 2019 folyamán 106-ról 120 tagúra bővült. Alig 4,7 éves átlagéletkorával ez az egyik legfiatalabb légiflotta Európában.

Az első Airbus A321neo átvétele márciusban új korszakot nyitott a Wizz Air életében, mivel a repülőgép a légiközlekedésben ma elérhető legmodernebb technológiát képviseli, egyben jelentős előrelépést jelent a környezettudatos repülésben is. A típus zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest, üzemanyag-fogyasztása 20 százalékkal, nitrogén-oxid-kibocsátása pedig csaknem 50 százalékkal alacsonyabb.

A Wizz Airnek további 270 neo (Airbus A320neo, A321neo és A321XLR) repülőgépre van rendelése, amelyet 2026-ig szállít le az Airbus. Mostantól csak ilyen, új hajtóművel (neo=new engine option) felszerelt repülőgépet vesz át a légitársaság. Ez azt jelenti, hogy a régebbi gépek kivezetésével a Wizz Air flottája 300 tagúra bővül 2026-ra, miközben az egyik legfiatalabb és legkisebb környezeti lábnyommal rendelkező flotta marad Európában.

A Wizz Air már jelenleg is Európa legzöldebb légitársasága, egy utasra és egy kilométerre jutó CO2-kibocsátása 2019 szeptemberében mindössze 57,6 gramm volt. A légitársaság célja, hogy az új technológiának és a légitársaság flottájának összetételének köszönhetően 2030-ig további egyharmaddal csökkentse szén-dioxid-kibocsátását.

A légitársaság által eddig átvett hét A321neo közül mindegyik a budapesti bázison teljesít szolgálatot. Ezzel a Wizz Air hazai bázisán immár a flotta felét a modern és környezettudatosabb géptípus alkotja. 6,7 milliós utaskapacitásával a magyar főváros továbbra is a légitársaság legnagyobb bázisa.

A Wizz Air jelenleg 30 ország 83 úti céljára repül Budapestről, beleértve olyan idén indított új útvonalakat, mint London Gatwick, Oslo, Castellón, Kazán, Odessza és Edinburgh. 2020-ban tovább bővül a sokszínű hálózat, miután a légitársaság Ukrajna két városába, Harkovba és Lvivbe, valamint Brüsszel fő repülőterére, a Brussels Airportra (a Charleroi-ra közlekedő járatok mellett) is indít járatokat.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Fontos mérföldkövet értünk el a Wizz Air történetében, amikor márciusban átvettük az első Airbus A321neo repülőgépet. Alig több mint fél évvel később már hét ilyen ultramodern repülőgép szolgál a flottánkban, és a következő hét évben további 270 csatlakozik hozzájuk. A neo hatékony kabinelrendezése és korszerű hajtóműve jelentős üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, így nemcsak alacsony áron tudunk magas színvonalú szolgáltatást nyújtani, hanem egyben karbonlábnyomunkat is számottevően csökkenthetjük. A Wizz Air már ma is a legzöldebb választás az utasok számára Európában, és a neo révén a következő években még tovább tudjuk csökkenteni utasonkénti szén-dioxid-kibocsátásunkat. Magyarország hazai légitársaságaként továbbra is elkötelezettek vagyunk Budapest iránt, ahol immár flottánk fele A321neo repülőgépekből áll, illetve Debreceni bázisunk iránt is. Biztosak vagyunk benne, hogy folyamatosan bővülő hálózatunkban mindenki talál magának izgalmas, felfedezésre váró úti célokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4415226146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása