Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Újra étkezőkocsival és modernebb fekvőhelyes kocsival jár a Corona InterCity

2019. szeptember 08. - EuroAstra

aa_146.jpgSzeptember 5-étől a Corona InterCity vonaton megújult és az igényekhez jobban igazodó kínálattal, illetve utasbarát árazással újraindul a néhány éve leállított étkezőkocsi-szolgáltatás, valamint a vonatban a korábbinál modernebb fekvőhelyes kocsi közlekedik.

 

A több évtizede közlekedő, mára már tradicionálissá vált Corona InterCity vonatpár fejlesztése az utas-elégedettség javításán, valamint a vonzó eljutási alternatíva nyújtásán túl nemzetpolitikai szempontból is fontos. A Corona InterCity ugyanis Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Tusnádfürdő és Sepsiszentgyörgy mind megállási helyei –, így a határon túli magyarság és az odalátogató rokonság körében keresett és jelentős számban igénybe vett járatról van szó.

 

A sokak örömére 2019 nyarán, a balatoni forgalomban újraindult étkezőkocsi-szolgáltatás kiterjesztéseként a Corona InterCity-ken is újra lesz lehetőség a fedélzeti étkezésre. A MÁV-START fő célja, hogy a kínálat és az árazás jobban illeszkedjenek a szolgáltatást igénybe vevők igényeihez, a mai kor követelményeihez és trendjeihez. Ennek megfelelően a kínálat hangsúlyos elemét képezik a streetfood jellegű, egyszerűbb, de alacsony áron értékesített ételek (pl. hamburger, hot dog), amelyekkel kapcsolatban a balatoni forgalomból kedvezőek a tapasztalatok. Az étel- és italkínálatba tradicionális magyar fogások, például gulyásleves és marhapörkölt is bekerült, de Csíki sört is rendelhetnek az utasok.

 

A Corona InterCity fekvőhelyes kocsijaként az eddigi helyett modernebb kocsi közlekedik: esztétikusabb belső megjelenésű; minden fülkében található konnektor; a jármű zárt rendszerű WC-vel rendelkezik; a modernebb fékrendszer miatt a járművek lényegesen csendesebben haladnak.

 

Folyamatos szolgáltatásfejlesztés más viszonylatokon is

 

A MÁV-START idei szolgáltatásfejlesztése az erdélyi térségen kívül más viszonylatokra is kiterjed. Szeptember 1-jétől 3 pár bécsi EuroCity vonatban indult újra az étkezőkocsi-szolgáltatás: a Budapest és Bécs közötti Lehár és Semmelweis EC-ben, valamint a Budapesten keresztül Záhony és Bécs között közlekedő Hortobágy EC-ben az utazás teljes időtartama alatt szívesen látják a fogyasztani szándékozó utasokat. A fejlesztés még ebben a hónapban tovább folytatódik: szeptember 29-étől a Dacia gyorsvonatban is közlekedik majd étkezőkocsi Budapest és Bécs között, valamint a Budapesten át Kolozsvár és Bécs között ingázó Transilvania EuroCity vonaton is elérhető lesz a szolgáltatás. Utóbbinak köszönhetően az Erdélyből – Kolozsvár és Nagyvárad térségéből – a magyar fővárosba vagy Nyugat-Európába utazók is magasabb színvonalú fedélzeti szolgáltatást vehetnek igénybe.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5615042726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása