Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Európai Kiváló Célpont 2019: a „Wellness, wellness turizmus” témájának győztese a Podčetrtek

2019. augusztus 11. - EuroAstra

podcetrtek_eden2019.jpgAz Európai Kiválósági Célállomás (EDEN) idei évének fő témája az Európai Bizottság a „Well-well Tourism” volt. Az idei év mindkét döntőse, Dolenjska és Podčetrtek Szlovénia keleti részéről származik. A szakértői testület a Podčetrtek-et választotta nyertesnek, és így az EDEN 2019 cím birtokosának.

Az EDEN a legnagyobb európai platform a fenntartható és felelősségteljes turizmus előmozdításához. A szlovén Idegenforgalmi Bizottság (STO) együttműködik a projektben, elsősorban a fenntartható fejlődésre összpontosító célállomások és termékek támogatásának irányában.

Az idei selejtezés két döntõse közül Janez Bogataj professzor vezetõ szakértõi testület leginkább Podčetrtek rendeltetési helyére volt lenyűgözve.

Maja Pak, az STO igazgatója, Maja Pak így nyilatkozott: „Podčetrtek rendeltetési helyére lenyűgözte a szakértői testületet azáltal, hogy turisztikai termékek és szolgáltatások sorozatát állította össze három önkormányzat hiteles, magas színvonalú és helyi szolgáltatásai alapján, innovatív módon csomagolva egy wellness élménybe, így válik a az EDEN cím nyolcadik tulajdonosa. Az EDEN projekttel az Európai Bizottság odaítéli a fenntartható turizmus fejlesztésére összpontosító úticélokat; Ez az oka annak, hogy az STO évek óta együttműködik a projekten. Az EDEN úti célokat különösen elismerik fenntartható fejlesztési erőfeszítéseik révén, mivel kiemelik a kisebb, de nem kevésbé gyönyörű helyeket, hozzájárulva ezzel az áramlás diverzifikációjához, és hiteles és egyedülálló ötcsillagos tapasztalatokkal közvetítik országunkat. ”

A szakértői testület döntésében Janez Bogataj professzor írta: „A Podčetrtek az úgynevezett mikroméretű turisztikai ipar egyik tipikus példája, amely szorosan kapcsolódik a Terme Olimia-hoz. A pályázók előadása a szakértői testület előtt a Kozje Önkormányzatot is magában foglalta, amely a bioszféra területéhez és a Kozjansko Apple Fesztiválhoz kapcsolódik. A Podčetrtek néhány hagyományos terméket és helyet kínál, például az Amon tanyát, a szarvasfarmot, a csokoládés üzletet, a gyógyszertárat és az Olimje-i kolostorot, felhívva a figyelmet az Amon tanya reggelijére, amelyet tankönyv-reggeli példának lehet tekinteni a két szállodában Podčetrtekben. A jólét természetesen nemcsak az ételeket érinti, hanem a teljes turisztikai csomagot is, amelyet a szakértői testület az idei téma fényében értékelött. ”

Dolenjska úticélja a második helyezett volt. Bogataj professzor elmondta: „Dolenjska kitűnő potenciállal rendelkezik Szlovénia turisztikai fejlesztése szempontjából azzal, amit kínál. Fejlesztésüket a megfelelő számú fiatal alkalmazottra építik, nagyon világos elképzeléssel az idegenforgalmi fejlesztési stratégiáról. ”

Podčetrtek rendeltetési hely jó példája a három szlovén turizmus közötti sikeres és hatékony együttműködésnek, valamint a Podčetrtek rendeltetési helyének részesei érdekeltek közötti együttműködés jó gyakorlati példája.

Ebben az alkalomban Podčetrtek polgármestere, Misja Peter , Bistrica ob  Sotli  polgármestere, Franjo Debelak és Kozje polgármestere  Milenca Krajnc elmondta: „Podčetrtek rendeltetési helyét az önkormányzatok közötti turisztikai együttmûködés tankönyve tartalmazza. A Podčetrtek Önkormányzata a fejlett turisztikai termékek és szolgáltatások kínálatával, valamint a rejtett, mégis magas színvonalú turisztikai termékek és szolgáltatások kínálatával a Bistrica ob Sotli és Kozje, olyan rendeltetési helyvé váltunk, amely aktív és egészséges tartózkodást kínál a turistáknak, így személyes elégedettséget és belső békét érnek el. Termékeink és kultúránk alapja kínálatunk, amely magában foglalja a helyben előállított termékeket és szolgáltatásokat. Kiváló, professzionális, tradicionális, és meglehetősen családias, ami jó szimbiózist tesz lehetővé a helyi lakosság és a turisták között. Az 2019-es európai kiemelt úticél címe örömmel és új energiával tölt be minket a munka folytatása érdekében, és bizonyíték arra, hogy a helyes fejlődési úton haladunk. ”

Podčetrtek rendeltetési helye különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre, amint azt az aranyszlovén zöld címke is igazolja, amelyet a rendeltetési hely kapott a szlovén turizmus zöld programjának részeként.

Mindkét döntős, a Podčetrtek és a Dolenjska intenzív promóciót fog kapni az STO-n. Ez évtől kezdve a több mint 140 kiválósági célú európai családba nyolc szlovén képviselő tartozik: Podčetrtek, Koper, Brda, Laško, Idrija, Kolpa, Solčavsko és a Soča-völgy.

Az EDEN 2019 díjkiosztó ünnepségére Podčetrtekben szeptember 6-án kerül sor.

https://www.slovenia.info/en/press-centre/press-releases/9886-european-destination-of-excellence-2019-the-winner-on-the-topic-of-well-being-tourism-is-podcetrtek?utm_campaign=EN-Aug19-VDM-PR-10&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=EN-June19-VDM-PR-9#li=MA1-64947ad27109717cbc8f4733aca28877&cs=MA1-083d7499a5f886fe5d03b733557c9908

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4715000878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása