Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Idén is lesz magyar induló a Starbucks barista bajnokságán

2019. július 23. - EuroAstra

 starbucks_barista_5.jpgA Starbucks minden évben megrendezi a nemzetközi Barista Championship-et, ahol tehetséges kávékészítők mérik össze tudásukat. A július 16-imagyarországi selejtező nyertese Londonban képviselheti hazánkat a döntőben, ahol kiderül ki 2019 barista bajnoka.

 Baristák és kávémesterek

Egy finom kávé egyik legfontosabb alkotóeleme az a figyelmesség, amellyel a jó barista áll a kávékészítéshez. Nem elég csak egyszerűen a receptet követni, hiszen a megfelelő pörkölés, a minőségi alkotóelemek összhangja, és az odafigyelés teszi valódi élménnyé a kávézást. A Starbucks baristái éppen ezért készülnek fel a lehető legnagyobb mértékben a világ különböző tájainak kávéspecialitásaiból, és tudják, hogyan szabják személyre a vendégek kedvenc kávéfajtáit. Azok számára, akik szeretnék tökéletesre fejleszteni kávékészítési technikájukat, a Starbucks létrehozta a kávémesteri címet, és a hozzá tartozó tanfolyamot. A több hónapos képzés elvégzését követően a mesterjelölt elismert szakértők előtt tesz vizsgát. A folyamat a kötényavató kávészemináriummal zárul, amelynek sikeres teljesítésével a barista kiérdemli a kávémesterek megkülönböztető jelét, a fekete kötényt.
Starbucks Barista Championship. 

A kávéházlánc a szakmaiság jegyében a kávémesteri képzés mellett minden évben lehetőséget nyújt baristáinak, hogy összemérjék tudásukat. A bajnokság elődöntőit Európa, Afrika és a Közel-Kelet országaiban rendezik meg. A budapesti fordulóra július 16-án, a Duna Plázában került sor, ahol a baristák három körben mutatták be tudásukat. Először a tökéletes latte artot, majd a kávéfajtákról szóló szakmai tudást tesztelte a szakértőkből álló zsűri. A harmadik, szituációs feladatnál kreativitásra van szükség, itt előre megadott alapanyagokból kellett egyedi kávékülönlegességet készíteni.


A négy versenyző közül szoros versenyben Pap Rebeka nyerte el a jogot, hogy képviselje hazánkat a világdöntőben. Rebeka a Westend Terrace csapatából érkezett és hat testvére mellett latte art technikájára büszke leginkább. A novemberi londoni döntőben a világszerte megrendezett selejtezők győzteseivel kell összemérnie tudását, hogy ő legyen 2019 barista bajnoka.

A verseny résztvevői saját megoldásokkal indultak a bajnokságon. A különleges és izgalmas receptek otthon is könnyedén elkészíthetők. A „Chocolate Dream Cloud” italkülönlegesség hozzávalói 60 ml mokka, 1 adag jég, kb. 1 dl tejszín, dupla shot espresso, 150 ml 1,5%-os tejből készült hideg tejhab, csokoládé szórás a tetejére. A tökéletes eredményhez elég a pohárba tenni a mokkát, ezután következik az espresso. A hozzávalók összekeverése után következik a tejszín majd egy adag jég úgy, hogy a pohár mindössze a kétharmadáig legyen tele. Zárásként a tejhab és csokiszórás kerül a koktél tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3414975270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása