Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Menthetetlenül beköszöntött a tavasz

2019. április 17. - EuroAstra

book.jpgA Bookline sikerlistája a tavaszi megújulást tükrözi, összesen 35 új megjelenésű könyv került fel a legkeresettebb könyvek közé. A zsongás a könyvpiacra is hat, az elsők között egyaránt van frissen megjelent regény, sorsot kutató tudományos munka és önéletírás is.

 

Grecsó Krisztián legújabb regényével azonnal megszerezte a vezetést a legolvasottabb könyvek listáján. A szerző ezúttal a negyedikes Vera hirtelen felnőtté válásának történetét mutatja be. A második helyezett Orvos-Tóth Noémi könyve, az Örökölt sors. A kötet abban segít, hogy az életünkben felmerülő és meg nem válaszolt kérdésekre megtalálhassuk a választ. A szerző szerint ismétlődő kudarcaink okait gyakran nem önmagunkban kell keresnünk: érdemes szüleink, nagyszüleink vagy akár dédszüleink életébe is betekinteni. Felmenőink traumái ugyanis bennünk élnek tovább. Az Egyesült Államok egykori first ladyjének személyes hangú, átütő erejű és inspiráló önvallomása, az Így lettem került a harmadik helyre a Bookline sikerlistáján. Michelle Obama most először mesél házasságáról, és arról, miként próbált egyensúlyt teremteni a munkája és a családi élete között. Beavatja az olvasókat az elnökválasztás kulisszatitkaiba, és mesél arról is, hogyan élte meg a népszerűség terhét és a kritikákat a kampány során.

 

A szerelem a tavasz közeledtével utat tört magának és erősen képviselteti magát a Bookline sikerlistáján. Negyedik helyezett a megjelenése óta sikert sikerre halmozó Tej és méz című kötet. A versek és prózai írások gyűjteménye a túlélésről, az erőszak, az abúzus, a szerelem, a veszteség, a nőiség megéléséről szól. Tizedik lett Jojo Moyes, az egyik legnépszerűbb, legismertebb angol romantikus bestsellerszerző legújabb regénye, Az álmok nyomában. Moyes több alkalommal is elnyerte "Az év romantikus regénye" elnevezésű rangos brit díjat, legismertebb bestsellere a Mielőtt megismertelek, melynek nagy sikerű filmváltozatát 2016-ban mutatták be.

 

A tavasszal kommunikáló fontos irodalmi díjak hatása érződik a sikerlistán.

A Libri irodalmi díjak két döntőse is felkerült a Bookline listájára. Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye a 80-as, 90-es évek generációját mutatja be, empátiával és erősen személyes hangvétellel. A szerző, aki eddig csak verseket és novellákat publikált, első regényével beírta magát a nagy magyar regényírók sorába. A döntősök közül felkerült még a listára Barabási-Albert László Képlet című nagy sikerű műve. A könyv a minket körülvevő világ olyan területeire ad bepillantást, ahol nem feltétlenül egyértelmű, hogy mitől siker a siker és mi számít bukásnak. A Képlet izgalmas sorvezető, elolvasása után sok tévképzet megdől bennünk és egyértelműbbé válnak azok az eddig átláthatatlan folyamatok, amik sikerre visznek egy projektet, művészt, vagy akár sportolót.

 

Szerettük a meséket márciusban is. A legsikeresebb Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című, kamaszokhoz szóló regénye lett. A Pagony Kiadó újsorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogattak be, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelők, de mégis elgondolkodtatók.

 

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami márciusban a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Scolar Kiadó Hogyan működik a világ című könyve lett. A szakmai csapat részéről Szél Dávid méltatta a könyvet: „Nemcsak az a közös a kaki, a benzin és az elektromos áram útjában, a banántermesztésben és az internetes rendelésben, hogy mind benne van ebben a könyvben. Hanem az is, hogy a gyerekeknek éppúgy izgalmas lehet kicsit ezekről tanulni, mint a felnőtteknek, akiknek bőven tud újat mutatni ez a kreatívan és okosan felépített, gazdagon illusztrált mű.”

 

Szívünk rajta 2019. március - Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája:

Scolar Kiadó                                       Libby Deutsch                        Hogyan működik a világ?

Pozsonyi Pagony                                Pásztohy Panka                      Halló, Mama!

Móra                           Courtney Adamo, Esther van de Paal           9 hónap

Kolibri Gyerekkönyvkiadó                Jessica Townsend                   Nevermoor

Manó Könyvek                                  Pavla Hanácková                    Miért röhög a hiéna?

Könyvmolyképző Kiadó Kft.            Ecsédi Orsolya                       Banyavész

 

Central Media                                     Cate Berry                              Nem alszunk el!

 

Bookline bemutatja: Top50 és Top10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

 

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a i és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

 

Szívünk rajta

Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.

 

https://bookline.hu

www.szivunkrajta.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr614761600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása