Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

100-éves a Forbes Magazin

2018. december 11. - EuroAstra

forbes_magyar.jpgA Forbes amerikai kiadó és média vállalat legjelentősebb publicisztikája - számos kiadványa mellett - a kéthetente megjelenő Forbes Magazin. Az üzleti lap idén ünnepli 100. évfordulóját. A Forbes az USA egyik legnagyobb és legsikeresebb családi vállalkozása. Weboldalt is működtet amely számon tartja az üzleti konferenciákat, eseményeket, közzé tesz hírleveleket. Listái világhírűek, többek között a „Forbes 400” (leggazdagabb amerikaiak), „Forbes Global” (a világ legnagyobb vállalatai), „ForbesWoman” (a világ legbefolyásosabb asszonyai),  „List of billionaires” (a világ milliárdosainak listája). A 2018-as listán felfedezhetjük benne 1999. sorszámmal Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját 1,1 milliárd dollárral.

   A Forbes egy nagyon hosszú és sikeres történelmi múltra tekinthet vissza, elismert és rangos helyen áll a pénzügyi hír- és információs cégek között,. Forbes Magazint és nemzetközi kiadványait több mint 5 millió ember olvassa világszerte, a Forbes.com pedig vezető üzleti hellyé vált az interneten.

   Az alapító Charles Forbes alkalmazottként kezdte a New York-i „Jorunal of Commercial Bulletin” című divatáru ipari kereskedelmi lapnál, ahol megvillantja tehetségét és szokatlan személyes módon írja jelentéseit az üzleti hírekről. Ez meghozza a várt hírnevet. Karrierje megindul, először a londoni „Journal of Commerece” pénzügyi szerkesztője, majd  a „New York American” vezető publicistája. Egyre nagyobb olvasóközönségre, ismeretségre és publicisztikai hatalomra tett szert és korának legjelentősebb üzleti újságírójává lépett elő.

   A második világháború után a fia, Malcolm Forbes átszervezte a magazint, új befektetőket szerzett, létrehozták a Forbes Befektetők Tanácsadó Intézetét, mely rendkívüli nagy nyereséget hozott. Malcolmnak remek érzéke volt a feltűnő reklámokhoz. 1985-ben nekivágott az Atlanti-óceánnak héliumtöltésű léghajójával. Gondolája leoldódott, a tengerbe esett, de megúszta sebesülés nélkül és világszerte ismert lett.

   A Forbes Magazínok a világ számos országában kaphatók, A magazin magyar nyelvű kiadása 2013 novemberétől jelenik meg.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4814469226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása