Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Több ezer diáknál járt a Szakmavilág kamionja

2018. december 03. - EuroAstra

virtu_1.jpgJövőre folytatódik a roadshow. Összesen 25 településre látogatott el a Szakmavilág kamionja, amelyben többek között izgalmas VR-élményekkel várták a tanácsadók a pályaválasztás előtt állókat. (lásd: https://euroastra.blog.hu/2018/11/02/virtualis_szakmabemutato_jarja_az_orszagot) A virtuális szemüveg segítségével a résztvevők kipróbálhatták az építőipar, autóipar, vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait, hogy a személyes tapasztalatokkal könnyebben tudják meghozni életük első fontos döntését.

 

Összesen több mint 8 ezer fiatal vett részt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara helyi kamarákkal együtt szervezett őszi roadshow-ján. Többek között Szolnok, Szeged, Miskolc, Pécs, Tatabánya, Eger adott otthont a mobil pályaválasztási tanácsadónak. A legnagyobb érdeklődés Székesfehérváron fogadta a nyolc méter hosszú, kinyitva hat méter széles, élményekkel teli kamiont.

 

„Idén októberben indult útjára először a Szakmavilág kamionja, és a visszajelzések alapján igen nagy sikerrel zárjuk ezt a szezont, így jövő tavasszal is mindenképp szeretnénk megszervezni a pályaválasztást segítő roadshow-t. A tervek szerint akkor olyan településekre is elmegyünk, ahová idén nem jutott el a kamion” – mondta el Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

 

A nyolcadikos diákoknak december 7-ig kell jelentkezniük az írásbeli felvételire, és február 18-ig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat. A következő hetek, hónapok sok családban a közös gondolkodásról, az útkeresésről szólnak, és ezt segítette a kamionos roadshow is, de ezután sem maradnak támogatás nélkül az érintett fiatalok és szüleik, ugyanis a Szakmavilág oldalon számos hasznos információt, tippet találnak az érdeklődők.

 

www.szakmavilag.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1014407464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása