Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Virtuális szakmabemutató járja az országot

2018. november 02. - EuroAstra

virtu.jpgNyolc méteres kamionnal népszerűsítik a szakmákat. Országos roadshow keretében huszonöt városba látogat el a Szakmavilág hatalmas kamionja, amelyben VR aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

 

A virtuális szemüveg segítségével a résztvevők kipróbálhatják az építőipar, autóipar, vendéglátás vagy a divatvilág izgalmas feladatait, hogy a személyes tapasztalatokkal könnyebben tudják meghozni életük első fontos döntését.

 

Szolnok, Békéscsaba, Szombathely, Pécs, Szekszárd, Győr csak néhány azok közül, ahol az elkövetkező egy hónapban a Szakmavilág kamionja megfordul majd. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve szervezi az országos roadshow-t, hogy pályaválasztási tanácsadókkal és a szakmákat bemutató VR élményekkel segítse a fiatalokat a továbbtanulásban.

 

A nyolc méter hosszú, kinyitott állapotában hét méter széles kamion már a mérete miatt is elég figyelemfelkeltő, amit intenzív lila és ezüst színei tovább fokoznak. A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari munkás, egy autószerelő vagy éppen egy ruhaipari technikus.

„Idén indítottuk először útjára a kamiont azzal a céllal, hogy testközelből megmutathassuk a különböző szakmákat a fiataloknak. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy nagyon népszerű az aktivitás a tinédzserek körében. Átlagosan naponta 200 gyerek próbálta ki eddig a VR programot” – emelte ki Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A kamiont kiegészíti egy fűthető sátor, így a hűvösebb időben is bátran csatlakozhatnak az érdeklődők.

 

A roadshow október 13-án indult Debrecenből és november 29-ig várja a fiatalokat az ország különböző pontjain, az állomások listája itt található:

https://szakmavilag.hu/kezdetet-vette-a-szakmavilag-orszagos-roadshow-ja

 

További részletek a Szakmavilág honlapján és Facebook oldalán.

 

https://szakmavilag.hu

https://www.facebook.com/szakmavilag/?ref=br_rs

 

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5714337509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása