Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Oknyomozó riport

2018. november 07. - EuroAstra

47737-2017_riporter_hirek_news.jpgFőszerkesztőm hetek óta nyaggat, hogy szerezzek pontos információkat azon a bizonyos településen lakó egyik családról. Állítólag hirtelen dúsgazdagok lettek. Valami EU-s támogatással kapcsolatos visszaélésről szólnak a pletykák. Azonnal odautaztam.

A családfőt a környéken csak Gazdának nevezik, kis földje lehet, egyedül műveli. Öt gyermekük van, a nagyfiú külföldön teljesít önkéntes szolgálatot valamelyik békemisszióban, három év óta nem hallottak róla. Eladó lányuk feltűnően csinos, karikagyűrűs menyasszony. Azt mondják olyan szép, mint a hajnali csillag. de nem akar addig igent mondani, amíg a bátyja haza nem jön. Kamaszfiúk verseket ír, lehet, hogy tehetséges, ki tudja? Két óvodás korú gyerekük is van, de a faluban nincs óvoda. Mindenfélét pletykálnak róluk, személyesen kell meggyőződnöm életükről.

   Megvártam az estét, odasompolyogtam a kis nádfedeles családi házhoz. Bementem a kertbe, majdnem ráléptem egy lomha földi békára. Felkapaszkodtam a kertben álló, közel három méter magas eperfára és a lombok közt megbújva figyelni kezdtem teleobjektíves gépemmel és prizmás látcsövemmel. Az udvaron egy tehén kérődzött, a gazdasszony már megfejte. Aztán elszűrte a tejet és a két kisfiút megkínálta vele. Az ajtó előtt hasalt egy kiszolgált kutya. Csak észre ne vegyen, mert ugatni kezd és lebukom.

   Egyszer csak látom, hazajött a családfő. Kasza a kezében, vállán csíkos tarisznya. Megfáradhatott a munkában. Leült. hogy pihenjen eltörődött testével. De amint az asszonyára és a gyerekeire nézett, mintha a fáradtsága is elillant volna. Miután elszívta a pipáját, asztalhoz ültek. Csirkepaprikást tálal az asszony, de a gyerekek csak csipegettek, nem voltak éhesek Azért együtt evett a család. Bizonyára ismerik a szállóigét: jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek.

   De ni csak, belép egy ember a kertkapun, talán a pályázatíró? Nem. Biceg és katonaruha van rajta, ő is önkéntes békeszolgálatos lenne? Úgy látom beengedik, sőt, asztalhoz ültetik. Szabódik, de aztán látszik, hogy hálás, éhes. Vacsora után beszélgetnek, talán a békefenntartó alakulat veszélyeiről is. Iszogatnak, előveszem a látcsövet. Nem bort isznak, vizet. Olyan jómódúak nem lehetnek.

   Jobban megnézem a lakást, egy nagyobb szoba és egy konyha. Majd rájövök, kizárt dolog, hogy EU-s pénzekkel manipuláljanak. Hiszen szalmán alszanak a földön, még ágyuk sincsen. Na, ez az oknyomozó riport sem volt sikeres, semmi kompromittálót nem tudtam felderíteni. Elégedetlen lesz a főszerkesztőm. Spongyát rá! Majd a következő oknyomozásom sikeresebb lesz.

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6414356819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása