Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Körlevél fantasy

2018. szeptember 09. - EuroAstra

szuloi2.jpgTisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Iskolája jó hírnevének megőrzése és fokozása érdekében felkérem, hogy 2018. október 31-én délután 16 órára hívjon össze Szülői Értekezletet. Ezen értékelje az iskola kéthavi munkáját, általánosítva azokat a gazdag tapasztalatokat, amelyeket a tanévnyitó óta a tanári karral együtt szerzett.

   A szóbeszéd és a sajtó önkényes és zavaros félremagyarázásai ellenére reprezentálja a tanár-diák-szülő elválaszthatatlan hármas egységét. A megnyitó beszéd időtartama másfél óra. Kérem ügyeljen arra, hogy negyedóránként egy bonmot színezze az előadást. (Forrás: Tóth Béla: A magyar anekdotakincs. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások. Hernádi Miklós: Közhelyszótár.) 

   Beszámolójának le kell szögeznie, hogy helyesli a Nemzeti Alaptantervet, a tanulók nincsenek túlterhelve, minden feltétel adott, hogy a közoktatás sikert sikerre halmozzon. A tankönyvek tartalmazzák az abszolút igazságot. Minden, ami benne van, az hasznos, ami nincs benne, az felesleges és káros.

   A feltételek adottak, hogy tovább lépjünk az Oktatási Központ által kijelölt úton. Ha mégis akadna néhány jelentéktelen probléma, említésre sem méltó ellentmondás, annak magyarázatára jelöljön ki bűnbakot. Ha a két hónapos időszak alatt találkozott volna fanyalgó, bíráló, szkeptikus hangokkal akár a szülők, akár a tanulók részéről, utasítsa határozottan vissza. Például oly módon, hogy a Nemzet nem rohanhat a vesztébe, nem engedi meg, hogy elszalasszák a lehetőségeket, a kritizálóknak nincs jövőképük. Vegye tudomásul mindenki, hogy a tantestület jókból és még jobbakból áll, tehát nem arról van szó, hogy bárki is alkalmatlan lenne feladata ellátására. Épp ellenkezőleg, a tanítás hatékony és eredményes.

   A Szülői Értekezlet határozati javaslattal fejeződjön be, amely megerősíti a beszámoló téziseit, megdicséri az Oktatási Központot és a tantestületet. A határozatot legfeljebb egy ellenvéleménnyel és két tartózkodással a szülők egyhangúlag fogadják el. A sikeres befejezést a himnusz eléneklésével kell zárni. Majd vastaps és bekiabálások. („Éljen az iskolánk!” „Hajrá Magyarország!”) következhetnek.

   A hozzászólásokról jegyzőkönyvet kell készíteni amely tartalmazza a beszámoló teljes szövegét, és a hozzászólásokat (név szerint). Hitelesítse két szülő és két tanár. A jegyzőkönyvet két példányban 2018. november 7-ig kell az Oktatási Központnak megküldeni. Világos?!  

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7514228421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása