Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Megújuló Soproni Ünnepi Hetek

2018. február 21. - EuroAstra

sopron-.jpgMegújult műsortervvel, tematikus heteket tartva rendezik meg a 61. Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) programsorozatát, amelynek háziasszonya Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekes lesz - tájékoztatott Pataki András, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

2018-ban megújul a SÜH, mert még az eddigieknél is erősebben, nagyobb dinamikával szeretnének a turisztikai szezonhoz kapcsolódni és így tervezhetővé, kiszámíthatóvá tenni a nyári soproni kulturális eseményeket. Mindezért tematikus heteket alakítottak ki, amikor egy-egy műfaj, téma köré csoportosítva koncentráltan jelennek meg különböző programok és mesterkurzusok a településen és a Fertőrákosi Barlangszínházban is.   

 

A most már 11. alkalommal megrendezendő Soproni Tündérfesztivállal kezdődik a Soproni Ünnepi Hetek eseménysorozata. Jelzés értékű, hogy a SÜH nyitánya a jövő generációját szólítja meg. A június 8. és 10. között tartó programok ideje alatt gyermekvárossá szeretnék varázsolni Sopront, ahol értékes, magyar tradíciókra épülő programok várják a gyerekeket, családokat. Az eseménysorozatnak a Barlangszínház is helyszíne lesz, az ExperiDance itt tartja első vidéki premierjét a Cinderella című produkciójával. Az ismert Hamupipőke történetét feldolgozó mesemusicalt összesen öt alkalommal mutatják be.

 

Új elemként rendezik meg a június 11-től június 17-ig tartó Sopron Drum fesztivált, amelynek művészeti vezetője Horváth Kornél Kossuth-díjas ütős lesz. A fesztivál keretében világhírű zenészek lépnek fel: június 15-én Richard Bona, június 16-án Dörnyei Gábor, Horváth Kornél és a világszerte koncertező marimba művész, She-e Wu is színpadra lép a Fertőrákosi Barlangszínházban. Miklósa Erika és a Modern Art Orchestra Sopron belvárosában ad közös koncertet, és a helyi tehetségeket felvonultató Sopron Zenél! című utcazene fesztivál is a város legszebb helyszínein zajlik majd. A Sopron Drum fesztivál ideje alatt nem csak koncertekre, hanem mesterkurzusokra is várják az érdeklődőket.

 

Június 18. és 24. között minden a táncról szól majd a városban: a Hét Tánc Fest keretében rendezik meg a hagyományos bor- és néptáncfesztivált, a Sopron FolkFest-et és a visegrádi országok (V4) tánctalálkozóját is. A Hét Tánc Fest kapcsolódik a legrangosabb magyar táncrendezvényhez, a győri XIV. Magyar Táncfesztiválhoz. Érkeznek majd produkciók határon túli magyar és nem magyar területekről is. A fellépő táncegyüttesek szó szerint körbetáncolják majd Sopront, amelyről légi felvétel is készül.

 

A Barlangszínházban is táncos produkciót láthat a közönség: június 22-én és 23-án az ExperiDance mutatja be Nagyidai cigányok című tánckomédiáját. Ennek a hétnek a házigazdája Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője lesz. A Sopron Balett erre az alkalomra új produkcióval készül, melyet Sopronban és Fertődön is bemutat majd.

 

A komolyzene kapja a főszerepet a Sopron Classic heteiben: július 2-től 15-ig az operáról és más társműfajokról szólnak a programok. A tervek szerint fellép majd Miklósa Erika, Horgas Eszter és koncertet adnak majd a Virtuózok is. Ebben az időszakban is lesznek mesterkurzusok, a belvárosban pedig zenélő udvarok várnak felfedezésre. A Barlangszínházban operákat mutatnak be, többek között a Jiří Menzel által rendezett Falstaff lesz műsoron. A Sopron Classic eseménysorozatának művészeti vezetője Oberfrank Péter zongoraművész, karmester, Liszt-díjas, érdemes művész lesz, munkáját Kóczán Péter, a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője segíti.

 

Részletes program:

http://www.prokultura.hu/hu/fesztivalok/soproni-unnepi-hetek/programok.html

 

  1. június 8. - 2018. július 15.

Soproni Ünnepi Hetek

Liszt Ferenc Konferencia és Kultúrális Központ, Petőfi Színház,

Fertőrákosi Barlangszínház, Sopron Belváros

 

https://www.prokultura.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9513683150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása