Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Ünnepváró vásár a Hagyományok Házában

2019. december 11. - EuroAstra

csuhe.jpgCsengettyűs gyapjúbárány és csuhéangyal. December 13. és 15. között rendezi Ünnepváró programsorozatát a Hagyományok Háza. Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a felújított Budai Vigadó, a Hagyományok Háza idén is megrendezi Ünnepváró programsorozatát és adventi vásárát. December 13. és 15. között kézműves vásárok szemet gyönyörködtető népművészeti termékeivel, workshopokkal, táncos és zenés előadásokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, és karácsonyi, családi programokkal várják az érdeklődőket.

 

December 13-án 11 órától kézműves vásárral veszi kezdetét az Ünnepváró programsorozat a Hagyományok Házában. Aznap hirdetik ki a karácsonyi rajzpályázat eredményeit, lesz aprók tánca, felnőtteknek szóló mese-est, valamint egy különleges ünnepre hangolódó koncert, a Népművészet Ifjú Mestere díjas Navratil Andrea közreműködésével.

 

December 14-én délelőtt Bognár Szilvia tart majd családi- és gyerekkoncertet, emellett kiadványvásárral, karácsonyi mesekönyv-lemez előadással, tekerős gyerektáncházzal várják az érdeklődőket, valamint a kézműves workshopon lehetőség lesz gyertyát mártani, diócsörgőt vagy fémdomborítással karácsonyfát készíteni.  Délután 5 órától Navratil Andrea Új csillagnak új királya című, ízes humorral fűszerezett és megrendítő pillanatokban gazdag karácsonyi koncertjét mutatja be a Kobzos zenekar közreműködésével. Este tartják a Hagyományok Háza Összefogás táncházát is a hagyományőrző mestereinkért, amely az Ünnepváró vásár keretében nem csak az évad záró, ingyenes tánctanítása és táncháza lesz, hanem egyúttal egy felajánló táncház is, hiszen mindenkitől szívesen fogadják majd a hozzájárulást a hagyományőrző mestereink támogatására. Ezen az estén éjszakába nyúlik adventi vásár a Hagyományok Háza Átriumában, hiszen a kiállító kézművesek a táncház alatt is árusítják portékáikat.

 

Szombaton a fotókabin is látogatható lesz, ahol egyedi kellékekkel lehet különleges csoportképeket készíteni, a virtuális Hagyományok Háza pedig a legmodernebb képalkotó technológia segítségével repíti el az érdeklődőt egy másik dimenzióba.

 

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a Dúdolj! Ringass! Táncolj! című családi foglalkozással indul a nap, majd koncertek és kézműves foglalkozások lesznek. A délelőtt folyamán csuhé és gyékény felhasználásával karácsonyi kopogtatót és karácsonyfát, délután pedig csengettyűs gyapjúbárányt és csuhéangyalt készíthetnek az érdeklődők. Napközben Csoóri Julianna és a Kerek zenekar készül egy adventi hangulattal fűszerezett interaktív családi koncerttel, majd a Bahorka Társulat Téli mese című különleges, ünnepi hangulatú családi előadásán vehetnek részt az érdeklődők.

 

Természetesen a karácsonyi időszakban elengedhetetlen forralt bor és meleg tea, ezek mellett különböző karácsonyi finomságok megkóstolására is lehetőség lesz. A vásár három napja alatt ajándékkészítő műhelyeit is megnyitja a Hagyományok Háza, ahol többek között gyapjúfilcből készült karácsonyi angyalkát, népi gyöngygallért, nemezlovacskát, levendulával töltött kékfestő karácsonyfadíszt, bútorfestő technikával készült ékszereket és karácsonyfadíszeket is készíthetnek majd. A műhelyekben a közös alkotás öröme és meghitt hangulata is garantált.

 

Az Ünnepváró vásár idején a Hagyományok Háza ajándékutalványokkal, kedvezményes jegyekkel és kiadványaiból összeállított csomagokkal várja közönségét.

 

www.hagyomanyokhaza.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1015344384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása