Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Révay András: Közelebb jött Tajvan

2019. december 11. - EuroAstra

tajvan-1.jpg A címben foglalt állítás igaz, noha nem volt semmiféle természeti katasztrófa és a sziget sem mozdult el a helyéről. Csak a Budapesttől számított utazási idő lett jelentősen rövidebb. Az idén hatvanadik születésnapját ünneplő China Airlines légitársaság járatain korszerűbb, csendesebb, kényelmesebb, jobb üzemanyag felhasználású – és nem mellesleg – gyorsabb gépek repülnek.

tajvan-2.JPG A társaság útvonalhálózatában ma már a világ 29 országa és 156 városa szerepel. Összes európai járatán a legújabb Airbus 350-900 típusú repülőgépek közlekednek. Diószegi Ilona igazgató az újdonságokról szólva kiemelte: gépeik non-stop teszik meg a távolságot Európa és Tajpej között, négy órával megrövidítve a repülési időt. Ez a legfejlettebb technikájú, a legenergiatakarékosabb, a legkörnyezetkímélőbb és legcsendesebb utasszállító a világon jelenleg üzemelő repülők között. A farok függőleges vezérsíkján szilvavirág jelzést viselő gépek legújabb Rolls-Royce típusú hajtóművei a csökkentett üzemanyag fogyasztásuknak köszönhetően 25%-kal kevesebb széndioxidot bocsájtanak ki. A magyar utasok körében Tajvanon kívül a legnépszerűbb China Airlines úti célok: Ausztrália, Új-Zéland, Bali, Vietnám, 13 japán város, a Fülöp-szigetek, Mianmar és Kambodzsa, de elérhető az USA, akár Hawaii is.

tajvan-3.JPG Az utasok kényelmét számos más újdonság is szolgálja. A turista osztály néhány magasabb alosztályos besorolású jegyeinek érvényessége egy évre változott és több alosztálynál módosult a feladható csomag súlya is 20 kilóról 35 kilóra. Nem közömbösek ezek a szempontok azoknak, akik hosszabb időre, dolgozni vagy ösztöndíjasként tanulni érkeznek. De ettől függetlenül is, az érkezők három hónapot vízummentesen tölthetnek Tajvanon. Az eddigi Premium Busines Class osztály neve – változatlan szolgáltatások mellett – ezután az egyszerűbb Busines Class lett. Rövidesen bevezetik az ülőhelyek megválasztásának lehetőségét is – igaz ezért majd fizetni kell. Az utasok ekkor majd igényeik – no meg persze pénztárcájuk tartalma szerint - választhatnak a comfort, preferred és standard ülőhelyekből, ami nem elhanyagolható szempont, főleg, ha figyelembe vesszük az Európából Tajvanra repülés még így is 11 órás idejét!

tajvan-4.jpg A járatok Bécsből indulnak, de több utasnak vagy csoportoknak a China Airlines Budapest - Bécs között transzfert is kínál. Az átszállásoknál lehetőség van zuhanyozásra, felfrissülésre, a várakozási idő kitölthető ingyenes városnézéssel is, két különböző programmal, délelőtt vagy délután. Kedvező árúak a – szinte külön kabint kínáló - business osztályú jegyek, ám a legnépszerűbbek a Premium Economy osztályúak, a jó ár-érték aránynak, és a kínált kényelemnek köszönhetően. A turista osztály is rendkívül vonzó az utazók számára, nem csak a kiváló minőség, hanem a kedvező ár szempontjából is. Nagy várakozással tekint a légitársaság a 2020-ban sorra kerülő olimpiai játékokra Japánban, hiszen gépeivel Tajpejen keresztül rövid utazási idővel 13 japán városba juthatnak el a sportolók és a rajongók.

tajvan-5.jpg A China Air bemutatásakor szó esett az ugyancsak születésnapját ünneplő Hahn Air légitársaság működéséről is. A világ vezető e-ticketing légitársasága 20 évvel ezelőtt kezdte meg a repülőjegy értékesítést és 2019-re több mint 359 partnerrel büszkélkedhet, 5 kontinens 196 országában és mintegy százezer utazási irodában használják szolgáltatásait. A hazai utazási irodák körében is népszerű légitársaság mára „világhatalommá” nőtt. Évente sok millió utas veszi igénybe, akik 4000-nél több célállomásra repülhetnek HR okmányon kiállított jegyekkel A világ 3900 pontján, átlagosan hat másodpercenként fogadnak el egy ilyen repülőjegyet. A Hahn Air csoport számos országában működtet saját irodát, telefonos utas segítő szolgáltatása a nap 24 órájában elérhető.

tajvan-6.jpg A Hahn Air csoporton belül a Hahn Air Lines belföldi és nemzetközi, valamint charterjáratokat üzemeltet és gépeiken már 25 női pilóta teljesít szolgálatot! A legmodernebb Cessna Business jetekkel Düsseldorf és Brüssel között heti négy alkalommal lehet utazni, de a cég 2018-ban elindította járatait Düsseldorf és Palma de Mallorca között is. A 6+2, illetve nyolcszemélyes luxusgépek akár 4500 kilométer megtételére is alkalmasak. A Hahn Air Lines-szal repülő utasok - függetlenül attól, hogy melyik osztályon repülnek - az induló és érkezési állomásokon igénybe vehetik a VIP vagy business várótermeket. Lényeges információ, hogy a Hahn Air tovább bővítette azon partnereinek számát, amelyek járataira az utazási irodák „csődbiztos” jegyeket tudnak kiállítani, ezt a jegyvásárláskor feltétlenül érdemes megérdeklődni. Idén megújult a Hahn Air Lines honlapja. A felhasználóbarát honlap az utazóknak és az utaztatással foglalkozó szakmának egyaránt szól.

tajvan-7.JPG A China Airlines, és a Hahn Air közös magyarországi képviselte, az Aviation Co. Vezetője, Sárdi Rezső, az eddigieket még azzal egészítette ki, hogy ők látják el a Rio de Janeiróban működő - idén harmincéves fennállását ünneplő - Havas Creative Tours magyarországi képviseletét is. Az ő tevékenységükről szólva az iroda rendkívül sokoldalú szolgáltatásaira hívta fel a figyelmet. Tulajdonosa, a magyarul kitűnően beszélő Franciso Havas, irodája megnyitása előtt az idegenforgalom több, különböző területén dolgozott, egyebek mellett például a Brazil Turisztikai Hivatalnál is. Saját cégénél különleges érdeklődéssel figyeli a magyar turizmus helyzetének változásait, jelenleg közel húsz magyar utazásszervező irodával áll közvetlen kapcsolatban. Odahaza működésük egész Dél-Amerikát „lefedi”. Brazíliában, Argentínában, Uruguayban, Paraguayban, Bolíviában, Peruban lehet földi szolgáltatásokat és repülőjegyeket foglalni általuk. Csoportok utaztatását és egyéni kívánságok teljesítését is vállalják. A szervezésben természetesen az Aviation Co. is segít, de az ő közreműködésük nem jár a költségek növekedésével.

tajvan-8.JPG Az Aviation Co. aktív Kambodzsa, Laosz, Mianmar területén is. Ők képviselik a BtoB – az egyik legnagyobb kambodzsai beutaztató irodát. Igen kedvező árakat kínálnak az egész dél-kelet- ázsiai régióban és a foglalási feltételeik is rugalmasak. Nem lényegtelen szempont, hogy Új-Zéland magyarországi konzulja Sárdi Rezső. Az Új-Zélandra repülők megszakíthatják útjukat Ausztráliában. Számukra fontos információ, hogy 2019. október 1-től a magyar állampolgárok, akik vízum mentesen utazhatnak Új-Zélandra, a jövőben egy NZeTA (New Zealand Electronic Authority) előregisztrációt kell végezzenek. Nélküle a légitársaságok, hajóstársaságok az utasokat nem veszik fel. Beszerzését időben kell elkezdeni, mert a NZeTA visszaigazolása minimum 72 órát vesz igénybe. A költsége mobil applikáció használata esetén 9 új-zélandi dollár, a weboldalon igényléskor 12 NZ$-t kell érte fizetni. Akik két éven belül többször is beutaznak, csak egyszer fizetik. Államközi megállapodás alapján évente 100-100 magyar fiatal utazhat Új-Zélandra és Tajvanra, mindkét helyen egy évig tartózkodhatnak, tanulhatnak, dolgozhatnak és a speciális Working Holiday vízum birtokában kedvükre utazgathatnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2815343318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása