Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Minden adventi szombaton jár Budapestről Bécsbe az Advent gyorsvonat (EuroCity)

2019. december 10. - EuroAstra

index_480.jpgAz adventi vonatok még a december 7-i, 14-i és 21-i szombaton közlekednek oda-vissza úton Budapest és Bécs között étkezőkocsival, amiben szezonális finomságok is várják az utasokat. A vonat utasai megtekinthetik a karácsonyi hangulatú osztrák fővárost, annak adventi vásárait akár a Városháza, akár a híres Schönbrunn kastély előtt. A vonatra oda-vissza útra kedvező árú, speciális menetjegyeket vezettünk be.

 

Az Advent elnevezésű járat december 7-én és 14-én gyorsvonatként, az éves menetrendváltást követően, 21-én pedig már EuroCityként közlekedik.  A vonat utasaként a felnőtt másodosztályú jegyár oda-vissza 28 euró, 14 év alatti gyermekeknek pedig 16 euró. Kedvezményes jegyek első osztályra felnőtteknek 46 euróért, gyermekeknek 36 euróért kaphatók. A menetjegyek mindkét irányban díjmentes helybiztosítást tartalmaznak. A kedvezményes „Bécsi Advent” menetjegyek csak akkor érvényesek, ha oda- és visszafelé is az Advent gyorsvonatot, illetve EuroCity-t veszi igénybe az utas. A vonatban étkezőkocsi közlekedik, ahol az utazás teljes időtartama alatt a megszokott választékon felül ünnepi kínálat is várja az utasokat, akik választhatnak sütőtökkrémlevest; töltött káposztát; de kapható sült kacsacomb vagy disznótoros párolt káposztával, hagymás törtburgonyával; valamint zserbó és forralt bor is.

 

A Budapest és Bécs között közlekedő nemzetközi vonatok szolgáltatási színvonalának javítására jelentős hangsúlyt helyeztek. Idén ősztől a bécsi EuroCity vonatokban már többségében frissen korszerűsített, megújult külső és belső megjelenésű ülőhelyes kocsik vannak. A járműállomány fejlesztésén túlmenően a fedélzeti szolgáltatásokat is javítja a MÁV-START: ebben a nemzetközi viszonylatban álltak forgalomba először az új koncepció alapján üzemeltetett étkezőkocsik. A kor követelményeinek megfelelő, az online megvásárolható elektronikus nemzetközi menetjegy bevezetése is ebben a viszonylatban várható 2020 tavaszán.

 

A helyjegyet magában nem foglaló ajánlatokkal Bécsbe utazók kétharmada a MÁV-START kirándulójegyes ajánlatait veszi igénybe. A magyar indulóállomások közül Budapest messze kiemelkedik a többi közül. A teljes osztrák forgalomban az utazóközönség mintegy 80 százaléka, míg Bécsre vetítve 99 százaléka kezdi meg az utazását a magyar fővárosban. Kedvezményes helyjegyet magukban foglaló ajánlatok is megválthatóak Bécsbe, amiket SparDay néven értékesít a vasúttársaság. A lehetőséggel havonta 7-10 ezer utas él. A SparDay ajánlatokat használók több mint 90 százaléka Bécsbe utazik.

 

A fedélzeti vendéglátási szolgáltatások megújítása keretében többek között a Budapest–Bécs útvonalon közlekedő vonatokon a MÁV-START idén szeptember óta étkezőkocsikat közlekedtet, amikben a fizetőképes kereslethez igazodó áron fogyaszthatók a mai kor trendjeinek megfelelő ételek és italok. 2019 őszétől valamennyi bécsi EuroCity és gyorsvonat – a Semmelweis EC, a Lehár EC és a Dacia gyorsvonat –, valamint a Bécs–Budapest–Debrecen–Záhony útvonalon közlekedő Hortobágy EC, továbbá a Bécs–Budapest–Nagyvárad–Kolozsvár viszonylatú Transilvania EC is továbbít étkezőkocsit. Ezt a sort egészíti ki az adventi időszakban az Advent gyorsvonat, illetve EuroCity étkezőkocsija.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2815341990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása