Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Continental négyévszakos abroncsa bizonyult a legjobbnak az AutoExpress tesztjén

2019. november 30. - EuroAstra

03-allseasoncontact-test-results.jpgA brit AutoExpress magazin nemrég kilenc különböző négyévszakos gumiabroncsot tesztelt a népszerű 205/55 R 16 méretben, tipikus téli, valamint nyári útviszonyok között. A tesztben a Continental AllSeasonContact™ gumiabroncsa a hóban való kezelhetőségének és alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően érdemelte ki az első helyezést. Mindamellett a szaklap kiemelte a gumiabroncs havas és vizes úton nyújtott kiváló fékezési eredményeit.

„Olyan érzés volt, mintha az abroncs húzta volna az autót a kanyarokban” – így jellemezték a Continental AllSeasonContact™ havas körülmények között történő viselkedését. Az AutoExpress ugyanezen kiadásában a blackcircles.com online abroncskereskedő szakértője úgy nyilatkozott, hogy a Continental abroncsainak nedves tapadása és alacsony útzaja lenyűgözte a sofőröket.

A szakemberek összehasonlításképpen nyári, illetve téli gumiabroncsokat is vizsgáltak csúszós, jeges útviszonyok között. Ezekből egyértelműen kiderült, hogy tipikus téli időjárási körülmények között egy téli abroncs továbbra is jobban teljesít, mint egy négyévszakos. A különbség azonban még szembetűnőbb a nyári abroncsok és a négyévszakos modellek között. A nyári referencia abroncs, aContiPremiumContact™ 5 sokkal biztonságosabban teljesít a száraz úton történő fékezés tekintetében, ugyanakkor a vízre felúszást (aquaplaning) vizsgáló teszteken is sokkal nagyobb biztonságot nyújt, mint a legtöbb négyévszakos abroncs.

 „A legjobb megoldás továbbra is az, ha tavasszal és ősszel lecseréljük gumiabroncsainkat” – foglalták össze a szakértők. A négyévszakos modellek jellegükből adódóan csupán kompromisszumos megoldásként szolgálnak, ami azt jelenti, hogy sosem fogják felvenni a versenyt a kifejezetten téli és nyári abroncsokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8915324758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása