Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Vetkőző golyóstoll

2019. november 25. - EuroAstra

golyostoll.jpgHatvan évvel ezelőtt indult el hazánkban a tömegesnek mondható külföldre járás. Először a személyi igazolványba tehető méretarányos „betétlap” segítségével. Ez csak a környező országokban volt érvényes, ezen persze nem Ausztriát és Jugoszláviát kell érteni. De volt kollektív útlevél is társasutazáshoz, amelyet egyetlen utazási iroda, az IBUSZ rendezett, eléggé megbízhatóan.

Majd kaptunk rendes egyéni útlevelet, kézírással kitöltve, rengeteg adattal, magyar és francia nyelven. Ez a bordó, keménykötésű okmány csak Csehszlovákiában, Lengyelországban és a Német Demokratikus Köztársaságban volt érvényes. Akkoriban, ha azt hallottuk, hogy „nyugatra” megyek, az egyértelműen Bécset jelentette. A „Felszabadulás” elnevezésű lakóhajó hetenként kétszer  indult Bécsbe, a Reichsbrücke-nél kikötött, majd öt nap múlva indult vissza. A társasutazás résztvevői a hajón aludtak és ellátást is ott kaptak. A legnagyobb élményt Bécsben eleinte nem a Kunsthistorisches Museum jelentette, hanem a vásárlás. Szent Kleofás! Itt nem ismerik azt a szót, hogy hiánycikk! És elképzelhetetlenül széles a választék.

Volt Bécs belvárosában egy magyar üzlet. „A Darvas.” Darvas úrnál és feleségénél mindent lehetett kapni, ami szem-szájnak ingere és otthon hiánycikk volt. Őrölt pörkölt kávé, kakaó, tea, csokoládé. Orkán kabát, amely zsebben elfért és vízhatlan volt. Borotvapenge, illatos Palmolive szappan, bolyhos mohair pulóver, Cornavin karóra, amely ha egyszer megállt, soha többé nem indult el, javítani sem lehetett.

És vásárolhattunk vetkőző golyóstollat is. Kupakján egy csinos miniatűr lány egyrészes fürdőruhában. Ha függőlegesen tartottuk, akkor nem volt semmi probléma. De ha kicsit megráztuk, vagy megpöcköltük, akkor a ruha elkezdett lefelé csúszni egészen addig, amíg a csinos lány ott állt pucéran előttünk.

Ma már kissé furcsának tűnik a vetkőző golyóstoll sikere, amikor a szex shop webáruházak ontják az erotikus ajándékokat és úgy hirdetik, hogy a legénybúcsúk vagy leánybúcsúk elmaradhatatlan kelléke a vicces erotikus ajándék. A gyártók férfiaknak és nőknek is készítenek humoros, dizájnos, vagy intim kinézetű erotikus tárgyakat. A szex társasjátékok igen kapósak, többféle van belőlük. Szülinapra vagy névnapra, Valentin napra is jó választás.
Akkor szenzáció volt a vetkőző golyóstoll. És az is, hogy hatvan évvel fiatalabb voltam.
 

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7515322458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása