Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

PREMIER: Az első DIGIMobil 5G éles teszt Magyarországon

2019. november 25. - EuroAstra

digi_mobil_small.jpgA DIGI Kft. 2019. november 18-án, hétfőn, budapesti székhelyén elindította első éles 5G bázisállomását.

 

"Az elmúlt időszakban több laboratóriumi tesztet is elvégeztünk jövőbeli 5G hálózatunk számára Magyarországon. Ezt követően projektmunkacsoportunk tegnap sikeresen végrehajtotta a budapesti DIGI központban telepített bázisállomás első valós körülmények között történő tesztelését. Ez egy fontos momentum cégünk fejlődésében, figyelembe véve, hogy majdnem hat hónappal ezelőtt léptünk be a mobil szolgáltatási szegmensbe saját hálózattal” – nyilatkozta Dragoș Spătaru, a DIGI Kft. és az Invitel Zrt. vezérigazgatója. „Ez a lépés megerősíti ügyfeleink felé tett kötelezettségvállalásunkat, a mobil kommunikációban elérhető legújabb technológiákkal rendelkező modern hálózat kifejlesztését csapataink vezetékes szolgáltatások terén szerzett, bizonyított szakértelmére támaszkodva" – tette hozzá Dragoș Spătaru.

 

A DIGI az elmúlt években az optikai hálózat és a mobiltelefon hálózat fejlesztésébe eszközölt befektetéseket, olyan stratégiát alkalmazva, amely az elektronikus hírközlés területén a legfejlettebb technológiák, köztük az 5G szabvány mielőbbi bevezetését teszi lehetővé.

 

Az első bázisállomás saját 3.400 MHz-es frekvenciasávban sugároz, 20 MHz-es frekvenciatartományt használ és az Ericssonal együtt került kiépítésre. Alapvetően ettől a pillanattól kezdve minden olyan DIGI ügyfél, aki 5G-kompatibilis készülékkel rendelkezik, kipróbálhatja ezt az új hálózati technológiát a cég központi székhelye közelében.

 

A következő hónapokban a DIGI több különböző helyszínen teszteli majd a technológiát és később – az eredményektől és a spektrumelosztástól függően – meghatározásra kerülnek a megvalósítás további részletei is.

 

Magyarország a második piac, ahol a DIGI megkezdte saját 5G hálózatának fejlesztését.

 

A szolgáltató júniusban rajtolt a Digi Mobil 5G Smart hálózat kiépítésével Romániában, és mobilállomásai élesben működnek a fővárosban, Bukarestben, valamint az ország több más városában. Az 5G technológia romániai bevezetését három nagy beszállítóval – Ericsson, Nokia és Huawei – együttműködve kezdték meg.

Az új kínálat tartalmazza az 5G-s mobil távközlési szolgáltatásokat, melyekhez bármely romániai Digi Mobil előfizető további költségek nélkül hozzáférhet, valamint két kompatibilis készüléket: Xiaomi Mi Mix 3 5G és Huawei Mate 20x 5G (64 GB RAM és 128 GB RAM).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7615314764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása