Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Sugárkezelésre váró gyerekeknek terveznek játékot az idei JunctionX Budapesten

2019. október 28. - EuroAstra

image1_50.jpgMár melegítenek a csapatok a pénteki megmérettetésre, amelynek a Magyar Telekom székház fog otthont adni október 25-27 között. A leginnovatívabb magyar hackathon kihívásai valóban az életben előforduló problémákat mutatják be, hogy a világszerte 400 tehetséges jelentkező munkájából egy ténylegesen használható és fontos ötlet nyerje el az egy millió forintos fődíjat. A tavalyi győztes csapat tagjai is megmérettetik magukat, habár idén változtattak a stratégiájukon.

 

A tavalyi versenyen is közreműködő Varian Medical Systems sugárterápiás eszközeivel azon dolgozik, hogy minél több embernek segítsen legyőzni a rákos megbetegedést. A daganatok detektálása és kontúrozása időigényes manuális feladat. A múltkori alkalommal az volt a kihívás, hogy a résztvevők egy olyan szoftvert készítsenek, amely képes magától felismerni a képen látható daganatokat.

 

Meglepően tapasztalták, hogy mekkora érdeklődéssel és alázattal kezdenek neki a versenyzők a feladatnak. A péntek esti bemutató tréning után már éjfélkor érkeztek az első releváns kérdések annak ellenére, hogy a versenyzőknek nem volt klinikai háttértudásuk. A jelenlévők átérezték, hogy mekkora a súlya ennek a folyamatnak és azt is, milyen bonyolult dolog a daganat detektálása. A végén összesen 10 csapat választotta ezt a feladatot és oldotta meg a cseppet sem könnyű próbatételt.

 

Most azonban egy másik jelentős problémára szeretnék felhívni a figyelmet, amely nem jelent kevésbé izgalmas kihívást a fiataloknak. A daganat nem válogat. Gyermekeknek is szembe kell néznie ezzel a megbetegedéssel és a sugárkezelések akár 20-30 alkalmat is igénybe vehetnek. A gyermekek arcára szeretnének mosolyt csalni, ezért egy olyan megoldás fejlesztését tűzték ki feladatnak, amely játékos és ismeretterjesztő formában már a váróteremben segít felkészíteni a gyerekeket a daganat leküzdésére. Így az idei évre azt találták ki, hogy a versenyzőknek egy számítógépes játékot kell kitalálniuk, amivel a gyermekek játszva tölthetik el az időt a kórteremben a kezelés előtt.

 

„Amikor azt mondjuk, hogy valós piaci kihívásokkal és problémákkal fognak szembesülni a JunctionX Budapestre jelentkezők, akkor azt komolyan is gondoljuk. A célunk az, hogy hidat képezzünk a fiatal munkavállalók és a cégek között. Olyanok vagyunk, mint egy társkereső, csak mi éppen a munkáltató céget és az új kollegát hozzuk közelebb egymáshoz egy 48 órás elgondolkodtató és a legjobb értelemben véve kihívásokkal teli randi keretében.” – magyarázza nevetve Gedai Bence, a TechEmbassy társalapítója.

 

A többi partner, mint például a Google, a Telekom, a Microsoft, az OTP Bank vagy a Nokia is hasonlóan érdekes és erős feladatokkal készül az ifjú tehetségek számára. A 2018-as győztes csapat tagjai is részt vesznek a versenyen. Sok ismerősük is kedvet kapott a versenyhez, így azt a döntést hozták, hogy a csapatokban szétszóródva szállnak ringbe az egy millió forintos fődíjért.

 

www.budapest.hackjunction.com/

www.techembassy.io

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2215260818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása