Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Reklámanyag

2019. október 20. - EuroAstra

aa_154.jpgLakásunk levélládájára kis kerek matricát ragasztottam. Olyan mint egy járműforgalom tilos kresz-tábla. Nem volt könnyű beszerezni, de ezt most hagyjuk. A felirat a következő: „Kérem, ne tegyenek reklámanyagot a postaládámba.” És láss csodát, az ilyenfajta küldemények mennyisége csökkent.

Egy érdekeset mégis találtam. Közelünkben nyílt egy élelmiszer mini-áruház, ők reklámozták magukat. Nagyon érdekesen. A papír egy piros betűs figyelmeztetéssel kezdődik. „Termékeink glutént, hozzáadott cukrot, szóját, ízfokozót, színezéket, tartósítószert nem tartalmaznak!” Örültem, bár a szóját nem értettem. Nemrégiben még a szóját úgy hirdették, hogy jobb mint a hús, csuda egészséges, a nők várható élettartamát 4, a férfiakét 3 évvel meghosszabbítja. De nem ez volt az első kifogásom.

A további szövegnél és képeknél a termékek jelzőivel buzdítottak vásárlásra. Érdemes elgondolkozni, mennyire lehet építeni a vásárlók hiszékenységére. Kezdjük a nosztalgia-kiflivel. Kellemes baráti körben vissza szeretnénk emlékezni a régmúlt vidám és szomorú eseményeire. Van ennél jobb megoldás, mint kettétörni egy kiflit és azt rágcsálva nosztalgiázni?

Farmer sonka. Bizony az egész más, ha a gyereknek uzsonnát készítünk, becsomagoljuk és azt mondjuk. Aztán Bercike megegyed ám a finom farmersonkás zsömlét! De apa, mi különbség van a farmer és a másik sonka között? Ha nagy leszel, majd megtudod, most indulás az iskolába!

Vegán padlizsán krém. Pompás lehet, de hogy készül? A padlizsánon, hagymán és napraforgó olajon kívül mi lehet abban a krémben, amitől vegán lesz? Vegyünk egy mély lélegzetet, mert szükségünk lesz rá. Salvator jégkrém. Az ég szerelmére! A salvator megváltót jelent vagyis Krisztust. Milyen jégkrémről szólhat a reklámanyag?

Következik a wellness majonézes burgonya. Wellness előtt, vagy után kell fogyasztani? De a legszebb, ezért hagytam utoljára, az organikus disznósajt. Az organikus jól hangzik, de az  állati, növényi eredetű szerves anyagokat hívják így, Szervetlen anyag a kőszikla, vas, arany, szén és hasonlók. Köszönjük meg, hogy a disznósajtba nem tettek ilyeneket?

A bio-, retro-,  paleo-, neo-élelmiszerekre nem térnék ki, azokkal nap mint nap úgyis találkozunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr215235640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása