Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A munkavezető

2019. szeptember 17. - EuroAstra

a_munkavezeto.jpgFigyeljenek ide, Rozsonát Géza vagyok, a munkavezetőjük. Először is tisztázzuk, hogy nálam nincs reklamáció, a munkát el kell végezni arra az időre, amit én mondok. A járulékok tönkretennének minket, ezért a fizetés 100.000 lenne, de ez 8 órára vonatkozik. Maguk 6 órára lettek bejelentve, ezért 75.000 forintot kapnak kézhez, de a munkaidő valójában 8 óra. Akinek nem tetszik most szóljon, sorban állnak az irodánál a jelentkezők.

Hát ezt lerendeztük. Következik a balesetvédelmi kioktatás. Legnagyobb baleset, ha elveszítjük az állásunkat. Ennek az alapelvnek kell alárendelni a baleseteket, amely a maguk magánügye. Elkerülendő minden olyan célzás, nyilatkozat, tevékenység, feltételezés, sajtóközlemény, amely a baleset és a munkavégzés, a baleset és a munkaadó, vagy a baleset és a munkakörülmények közötti összefüggésre utal.

A gyenge állványzatot, törött széket, hiányzó lépcsőfokot, rossz ablakkeretet, kilógó elektromos vezetéket, elkorhadt lépcsőházi a baleseti jegyzőkönyv felvétele előtt tüntessék el. Csak akadályoznák a baleseti okainak tényszerű feltárását. Az ilyen ügyekben tanuknak helye nincs. Mert ellentmondó vallomásaikkal összezavarnának mindent. Ha a baleset közelében tartózkodnak, akkor süketek, vakok, és némák legyenek.

A baleseti jegyzőkönyvet mellőzzük. Ha mégis készülne ilyen okirat, akkor ismerjék el felelősségüket és jelentsék ki, hogy megfelelő munkavédelmi oktatásban részesültek évente hatszor, az ott elhangzottakat megértették, semmilyen kártérítési igényük nincs és nem is lesz.

Szerszámokra vigyázni! Védőital nincs. Ha meleg van, hozzanak magukkal egy üveg vizet, Ha hideg, egy termoszban forró teát rum nélkül.

Ha az előadásomban elhangzottakat megfogadják, felgyógyulásuk után fájdalomdíjat kaphatnak. Vagyis megmarad az állásuk. Remélem megértették előadásom lényegét. És most lássanak neki, először is ezt a kis épületet kell lebontani. A tetővel kezdjék. Biztosító kötél és tetőlétra. Nehogy nekem leessenek. Határidő három nap. Indulás!

 

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8915099198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása