Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Októberben ismét Villányi Vörösbor Fesztivál

2019. szeptember 11. - EuroAstra

oktvil.jpgOktóber első hétvégéjén 32. alkalommal rendezik Villányban a nagy múltú Vörösbor Fesztivált, amely 3 napon át várja a bor fővárosába a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

 

Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére ismét többtízezer látogatót várnak a szervezők a villányi Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára. A fesztiválra közel 35 borászat és számos neves pincészet települ ki a legjobb vörösboraival. A Rendezvénytéren a pénteki megnyitót követően 20 órától a legendás P. Mobil zenekar tagjaiból alakult rockzenei formáció, a Mobilmánia lép fel, míg a Kisszínpadon a Huckleberry Guys blues-banda, a Borudvarban pedig a Bohemian Brass Band pörgeti fel a hangulatot.

 

Szombat délelőtt traktoros Ördögárok-túra, borászati ismeretterjesztő előadások, gyerekkoncertek és kórus koncert is várja majd a fesztiválközönséget. Szombat kora délután a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével a villányi Pincesortól indul el az ország leglátványosabb és legvidámabb szüreti felvonulása, amit nem csak nézni lehet, de a sokszínű menethez csatlakozni is érdemes. Szombat estére Villányba érkezik Gyergyószentmiklósról a fiatalok nagy kedvence, a Bagossy Brothers Company is. Este 9 órától a kitűnő Budapest Bár zenekar lesz a nagyszínpad sztárvendége Farkas Róbert vezetésével és Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián és Tóth Vera énekesek közreműködésével.

 

A Vörösbor Fesztivál zárónapján, vasárnap Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje és a Villányi Borvidék ihlette musical műsor zárja majd az idei fesztivált.

 

Jegyinformációk:

Napijegy péntek: 1.500 Ft

Napijegy szombat: 2000 Ft

2 napos fesztiváljegy (péntek, szombat): 3.000 Ft, amelyhez ajándék üvegpohár jár.

Vasárnap a belépés ingyenes! A belépés 14 éves kor alatt ingyenes!

Jegyek a helyszíni jegypénztárakban vagy online a https://www.jegymester.hu oldalon vásárolhatók.

Összefoglaló videó a tavalyi fesztiválról:

https://www.facebook.com/BorFesztVillany/videos/2135768633391859

 

2019. október 4-6.

32. Villányi Vörösbor Fesztivál

 

http://www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2715052220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása