Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Felelős szülőként sokat segíthetünk gyermekünk képességfejlesztésben

2019. augusztus 30. - EuroAstra

Számos felmérés azt mutatja, hogy kisgyermekünk fejlődését nagyban segíthetjük – a szabad játékon kívül –, ha játékos eszközökkel, észrevétlenül fejlesztjük őket. Az ifjúsági ismeretterjesztő és gyerekkönyvek vezető kiadója, a Babilon ehhez ajánlja a több nemzetközi díjat elnyert LOGICO fejlesztőjátékot, amely Hollandiában Az Év Játéka kitüntető címet is megkapta.

 

A kártyacsomagok között vannak olyanok, amiket a Babilon Kiadó által felkért szakemberek fejlesztettek, ezek mindegyike összhangban van a Nemzeti alaptantervvel, és kifejezetten a magyar tananyaghoz kapcsolódó gyakorló feladatokkal segítenek megalapozni az olvasás- és írástanulást, illetve a matematikai alapok megszerzését, de segítik a ly, j betűs szavak helyesírását vagy a szótagolást is.

 

„A legnehezebb feladat a gyermek számára a sikeres olvasás- és írástanulás, valamint a matematikai alapismeretek megszerzése. Ezért kiadónk nagy gondot fordít ezeknek a képességeknek a fejlesztésére, így születtek meg a Jelvadász, a Betűvadász és a Számvadász fejlesztő csomagok, ezeket kifejezetten az iskola előkészítésére, illetve az első osztályosok számára állítottuk össze. A 24 nyelvre lefordított LOGICO játék több mint 40 országban kapható, Magyarországon már közel 700 ezer darab talált gazdára, 2020-ra szeretnénk, ha ez a szám elérné az 1 milliót is. A népszerűségi listánkat – az óvodások napirendjébe is beépíthető – Iskolás leszek játékunk vezeti” – mondta el Rozgonyi Sarolta, a Babilon Kiadó szerkesztője, kommunikációs vezetője. Majd így folytatta: „Az iskolaérettségig eljutni hosszú fejlődési folyamat eredménye, és erre érdemes már 3 éves kortól játékosan készülni. Ebben szeretnénk segíteni a szülőknek, nagyszülőknek, ehhez készítettük el a hatrészes LOGICO videósulinkat. A kisfilmekben szakértőnk, Perger Katalin fejlesztőpedagógus, tanító ad tanácsokat arra, hogyan lehet támogatni, elősegíteni az iskolaérettséget, az óvoda-iskola közötti átmenetet”.

 

A Babilon Kiadó 2010 óta forgalmazza a német Finken-Verlag játékát, a Primo 3 éves kortól 6-7 évig használható, a Piccolo pedig egészen negyedik osztályig, de a fejlesztőpedagógusok szerint felső tagozatban is érdemes logicózni. Az iskolába lépést a Primo támogatja, a több mint 30 kártyacsomagból 5 új idén került a boltokba, hármat pedig megújított a kiadó.

 

www.babilonkiado.hu

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=65YP6YOtlIE

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=HFIeEoUtobs

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6615029250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása