Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A kreativitás szabadsága: Kånken Art

2019. augusztus 15. - EuroAstra

kreat.jpgDizájnpályázatot hirdet a Fjällräven. A világszerte népszerű Kånken hátizsákok egyedi dekorálására bátorít a Fjällräven legújabb pályázata. 2019 augusztusában három héten keresztül limitált szériás Kånken Art táskákat nyerhetnek a Fjällräven dizájnversenyének legkreatívabb résztvevői. A pályázaton augusztus 1 és 25 között lehet részt venni a kijelölt közösségimédia-felületen.

 

Az eredetileg iskolatáskának tervezett Kånken hátizsákok az elmúlt évtizedekben a Fjällräven márka ikonikus termékeivé váltak, amelyek mindig is inspirálták viselőik kreativitását. A Fjällräven felhívásának célja, hogy a pályázók szabadjára engedjék képzeletüket és minél egyedibben dekorálják ki Kånken hátizsákjukat. A díszítéshez bármilyen eszközt és módszert alkalmazhatnak, a festéstől a hímzésen át egészen a kitűzők használatáig.

 

A pályázaton való részvételhez a dekorált hátizsákokról készült képeket augusztus 1 és 25 között a nevezőknek fel kell tölteniük saját Instagram oldalukra a #kankenart hashtag és a @kankenofficial említésével. A legjobbnak ítélt pályaműveket a Kånken megosztja a hivatalos Instagram oldalán, valamint a pályázati időszak végén 10 szerencsés nyertes Kånken Art hátizsákot nyer majd.

 

A Fjällräven Kånken hátizsákjának megalkotásakor kiemelt szempont volt, hogy olyan iskolatáskát alkossanak, amely képes enyhíteni a diákok hátfájdalmait, melyet az akkor divatos oldaltáskák okoztak. A termék 1978-as bemutatása óta töretlen népszerűségnek örvend, hiszen kényelmes és praktikus kialakításának köszönhetően egyaránt lehet divatos városi kiegészítő és praktikus túrafelszerelés.

 

A mára világszerte több mint 3 millió eladott példánnyal büszkélkedő terméket 2017-ben a Svéd Képzőművészeti és Design Társaság (Swedish Society of Arts and Crafts) védett művészeti alkotásnak nyilvánította. A Fjällräven ekkor indította útjára a Kånken Art táskák első generációját, amely a kreativitást, az önkifejezés szabadságát, valamint a Kånken táskák iránti szeretetet ünnepli.

 

A 2019-es Kånken Art kollekció táskáinak mintázatát Cecilia Heikkilä és Erik Olovsson, svéd dizájnerek tervezték, akik a jellegzetes svéd formavilágot, valamint az ember és természet közötti színes, de törékeny kapcsolatot jelenítették meg a hátizsákokon.  

További információ a pályázatról a Fjällräven honlapján olvasható.

 

https://www.fjallraven.com/kanken-art-competition

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3515006954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása