Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

West Side Story

2019. augusztus 11. - EuroAstra

images_31.pngNew York város ötven kerületéből negyvenkilencben semmi probléma nem volt a gépkocsik parkolásával. Parkolóház, mélygarázs, utcai parkolóórák, ment minden, mint a karikacsapás. Negyvenkilenc kerületi parkoló társaság jelentős nyereséget könyvelt el, sok száz millió dollárt. Nem így az ötvenedik, a West Side kerületben, Ott minden évben óriási volt a veszteség. És ez állapot éveken át tartott változatlanul.

New York City polgármestere megelégelte a dolgot. Felkérte a Szép Új Világ Bank szakértőjét, fáradjon el hozzájuk, elemezzék ki együtt a helyzetet és keressenek megoldást. Mr. Cash legott meg is érkezett. Összehívott egy értekezletet a parkoló cég húszemeletes irodaházában. És feltette az első kérdést.

-  Polgármester úr, mit tett a város vezetése a West Side parkoló társaság veszteséges tevékenységének megszüntetéséért?

-  Az első év után kiutaltunk a parkoló társaságnak egy meglehetősen nagy összegű, vissza nem térítendő szubvenciót. Reméltük, hogy így a veszteség megszűnik, sőt, némi nyereség is keletkezik.

-  Bevált a terv?

-  Sajnos nem. A következő évben újra összehoztak egy jelentős veszteséget.

-  Mit tettek ezután?

-  Komoly lépésre szántuk el magunkat. Felszólítottuk a parkoló társaság igazgatóját, hogy egy éven belül számolja fel a veszteséget, különben megütheti a bokáját, akár le is válthatjuk.

-  Erre felszámolta a veszteséget?

-  Nem. Van egy szervezetünk, a Tolerancia és Kompromisszum Center. Ők újabb összeget utaltak át a cégnek. Közölték, ha ezt is elköltik és veszteségesek maradnak, akkor elvonjuk az igazgató éves prémimának hetvenöt százalékát.

-  Ez bizony már komolyabb fenyegetés. Összeszedték magukat?

-  Sajnos nem. A követező évben újabb veszteség keletezett. Persze az adófizetők tiltakoztak, hiszen végső soron ők állták a cechet. A következő évben a szubvenció mellé egy szigorú hangú levelet küldtünk az igazgatónak, elsőbbségi kézbesítéssel. Megírtuk, hogy ha még egyszer veszteségesek lesznek, fegyelmi elé állítjuk a cég felügyelő bizottságát. De ez sem segített. De mondja csak, mister Cash, mit javasolna?

-  Nálunk a banknál másképp kezeljük az ilyen helyzetet. Ha egy cég eléri a száz dollár veszteséget, kiutalunk részére ötven dollárt.

-  És mit kezdenek ezzel a nevetségesen csekély összeggel?

-  Vesznek egy nagy lakatot, lakatpántot és ráteszik székházuk bejárati ajtajára. A céget felszámolják. Ezt javasolom önöknek is.

-  És ez segít?

-  Természetesen. Az adófizetők megnyugszanak, nem kell a rosszul működő céget többé finanszírozniuk, a lakosság örülni fog, hogy nem kell parkolási díjat fizetnie. Önt, polgármester úr, holtbiztosan újraválasztják.

 Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr115003874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása