Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

AutoWallis Sales Report * 2019. I-II. negyedév

2019. augusztus 03. - EuroAstra

image26_10.jpgElső alkalommal teszi közzé a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. az összesített értékesítési adatait bemutató AutoWallis Sales Report-ot.

 

Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) növekedést ért el 2019. első félévében, az előző év hasonló időszakával összemérve az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórákat, kölcsönzési flottaméretet és bérleti események számát tekintve. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a piaci trendeket értékelve elmondta, hogy miközben az Európai Unióban a gépjármű értékesítési piac lassulásának jelei tapasztalhatóak, addig az AutoWallis által lefedett 14 közép-kelet-európai országban a régió piaci trendjeinek megfelelően üzletáganként eltérő mértékben ugyan, de jelentős mértékben tudott növekedni az idei első félévben. Ugyanezen időszakban az új személygépjármű forgalomba helyezés bővülése 5,35 százalék volt a magyar piacon a DataHouse adatai szerint[1]. Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyival összehasonlítva 13,5 százalékkal több, összesen 1.076 darab új autót értékesített az idei első hat hónapban. A Belföldi disztribúciós üzletág az új autó eladásait 6,81 százalékkal 1.428, míg a használt autó eladásait 75,29 százalékkal 454 darabra növelte. Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 15,12 százalékkal 25.118-ra, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 10,99 százalékkal 495 darabra, míg a bérleti események száma 4,29 százalékkal 11.207 darabra nőtt a tavalyi első féléves adatokkal összehasonlítva.

Az AutoWallis Sales Report mostantól minden negyedévet követő hónap utolsó napján jelenik meg (ha az hétvégére, vagy munkaszüneti napra esik, akkor a rákövetkező munkanapon).

 

[1] Forrás: DataHouse Új személygépjármű Forgalombehelyezés elemzés – 2019. 1. félév

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9214989516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása