Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A UPS ÚJ LEÁNYVÁLLALATA CSOMAGKÉZBESÍTŐ DRÓNOK MŰKÖDTETÉSÉRE KÉRT ENGEDÉLYT

2019. július 31. - EuroAstra

dro_n_01.jpgA leányvállalat UPS Flight Forward néven lett bejegyezve. Az új cég csomagkézbesítésre használt pilóta nélküli repülőrendszerek fejlesztésére és működtetésére koncentrál majd.  UPS Flight Forward Amerika egyik első engedéllyel rendelkező drón szolgáltatása lehet.

UPS(NYSE:UPS)kérelmet adott be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalhoz (FAA) kereskedelmi drónjárat engedélyezésére új, UPS Flight Forward nevű leányvállalatának üzemeltetése alatt. 

A nemrégiben bejegyzett cég már ez év vége előtt megkaphatja az engedélyt, ezzel pedig a UPS lehet az egyik első olyan vállalat, mely teljeskörű engedéllyel rendelkezik kereskedelmi drónhálózat üzemeltetésére az Egyesült Államokban. Az engedély birtokában a cég a pilóta tényleges látótávján kívül működtethető drónjáratokat indíthat a nap bármely órájában. Az ilyen jellegű járatok erősen szabályozottak az Egyesült Államokban, és csak kivételes esetekben engedélyezik azokat. 

“A UPS-nél sokat teszünk azért, hogy a technológia segítségével átformáljuk az üzletmenetünket– mondta el Scott Price a UPS stratégiai vezetője – A UPS drónszállító leányának elindítása, és a folyamatos tevékenységének engedélyeztetése és működtetése történelmi jelentőségű a UPS, de a drón- és logisztikai iparágak számára is.”

A legtöbb, más cégek számára kiadott korlátozott engedéllyel szemben az FAA Part 135-ös engedélye alapján a UPS légiközlekedési és légijármű-üzemeltetői jogi státusszal működhet. 

A UPS jelenleg egy próbaengedéllyel rendelkező egészségügyi drónszolgáltatást működtet az USA-ban.Ez év márciusában a UPS elindította az első, az amerikai légügyi felügyelet által jóváhagyott rutinszerű drónkiszállítástWakeMed Raleigh-ban található fő kórházában. A program keretében a vállalat orvosi mintákat kézbesít drónok segítségével a szárazföldi kézbesítés kiegészítésekén. A UPS szándékában áll további kórházakra is kiterjeszteni a programot.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3414987058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása