Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Vannak még olcsó nyaralók a Balaton környékén

2019. július 22. - EuroAstra

balaton.pngTöbb tucat olyan Balaton-közeli település van, ahol a nyaralók, lakások és házak átlagára 10 millió forintnál is olcsóbb. Balatonlellén maximum 10 millió forintból alig 30 négyzetméteres ingatlant tudunk vásárolni, a másik véglet a Zala megyei Vindornyafok, ahol 4-5 millió forintból 60 vagy 120 négyzetméteres házat is lehet venni. A Kékszalag vitorlásverseny bójakerülő városai közül Balatonkenesén 445 ezer, Siófokon 572 ezer, Keszthelyen pedig 318 ezer forintos négyzetméteráron kínálták a nyaralókat.

 

A balatoni turizmus felpörgése és a lakáspiac évek óta tartó élénkülése a balatoni ingatlanpiacnak is lökést adott. A tó közelében lévő nyaralók, lakóingatlanok iránt erős az érdeklődés és az árak is nőttek az elmúlt években, de azért még lehet találni 10 millió forint alatti ingatlanokat a környéken - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely a Kékszalag vitorlásverseny apropóján a balatoni nyaralópiacot vizsgálta.

 

Távol vagy közel

Július közepén az elemzés szerint összesen 38 olyan Balaton-közeli település van, ahol átlagosan 10 millió forint alatti összegért lehet nyaralót vagy lakóingatlant vásárolni. Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta: “A keresletnek megfelelően a tóhoz közelebbi településeken jóval magasabbak, míg a távolabbi községekben viszont egyre lejjebb mennek az árak.”

 

Hozzátette: a balatoni nyaraló és lakóingatlan-piacon a kisebb, falusi csoknak megfelelő településeken felélénkülhet a kereslet. A legalacsonyabb árakkal a Balatonberénytől 10 kilométerre található Hollád rendelkezik, ott átlagosan 3,3 millió forintba kerül egy-egy ingatlan. A 10 millió forintos átlagszintet pedig Öreglak mellett Vállus is alulról súrolja, igaz ezek a települések is a Balatontól 10-20 kilométerre helyezkednek el.

 

Több mint százan

Az ingatlan.com elemzéséből kiderül továbbá, hogy a Balaton közelében több mint 100 településen kínálnak 10 millió forintnál olcsóbb ingatlanokat, többek között Balatonlellén, Zánkán, Alsópáhokon, Raposkán vagy éppen Vindornyafokon.

 

“A négyzetméterárakat vizsgálva azonban az olcsóbb nyaralók között is nagy különbségek láthatók. Balatonlellén az átlagos négyzetméterár ugyanis 432 ezer forint, ugyanez a Keszthelytől 15 kilométerre található Vindornyafokon mindössze 53 ezer forint” - tette hozzá a szakember.

 

Néhány olcsó Balaton-parti nyaraló

Ezt a 80 négyzetméteres 2 szobás Balatonberény közelében található szegerdői házat 9,9 millió forintért kínálják eladásra: https://ingatlan.com/27976292

 

A siófoki Aranyparttól 11 kilométerre lévő Ádándon kétszobás házat lehet venni, amiért 8,9 millió forintot kérnek a tulajdonosok: https://ingatlan.com/29140379

 

A balatonboglári Platán strandtól alig 12 kilométerre elhelyezkedő Gyugyon 2+1 félszobás parasztházért és hatalmas kertért 8,5 millió forintot kell fizetni:

https://ingatlan.com/29826383

 

www.ingatlan.com

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7814972122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása