Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Van képed hozzá?

2019. június 16. - EuroAstra

fotopalyazat_000.jpgA ROCKWOOL Hungary Kft. a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményében fotópályázatot hirdetett. Pályázni 2019. május 1–31. között lehetett. A pályázat során összesen 40 tanuló több, mint 100 fotót küldött be, melyek a ROCKWOOL kőzetgyapot 7 erősségéhez kapcsolódtak.

 

A pályázat során az iskola tanulóinak a ROCKWOOL kőzetgyapot 7 erősségével (tűzállóság, hőszigetelő képesség, hangszigetelő képesség, tartósság, esztétikum, vízlepergető képesség, újrahasznosíthatóság) kapcsolatosan lehetett fotót készíteniük, és e-mailben beküldeni.

 fotopalyazat_001.jpg

A pályázat során a tanulóknak a környezetükben kellett észrevenniük és megörökíteniük azokat a természeti jelenségeket, a környezetükben előforduló alkotóelemeket, növényeket vagy akár használati tárgyakat, melyek kapcsolódnak a fenti erősségekhez. Ehhez használniuk, fejleszteniük kellett kreativitásukat, mely a pályázat fontos célja is volt egyben. A pályázat fontos eleme volt továbbá a tanulók környezettudatos gondolkodásának gyarapítása.

 

A verseny három korcsoportban zajlott: 1-3. osztály, 4-6. osztály, 7-8. osztály, és egy tanuló akár több képpel is pályázhatott. Minden korcsoportból az első 3 helyezett kapott díjat (az első helyezett bluetooth hangszórót, a második helyezett bluetooth fülhallgatót, a harmadik helyezett pedig okosórát kapott).

 

A ROCKWOOL Hungary Kft. jelenleg egyetlen hazai kőzetgyapot gyártóként magyar alapanyagból, magyar munkaerővel, hazai helyszínen (Tapolcán) gyártja hőszigetelő termékeit. A vállalat rendkívül fontosnak tartja, hogy azon a helyszínen, ahol tevékenykedik, bekapcsolódjon a társadalmi, oktatási, kulturális életbe, illetve valamilyen módon támogassa a környezetében lévő közösségeket. Ennek keretében több, helyi sportegyesületet is támogat és most egy, a gyár közelében lévő általános iskolában meghirdetett fotópályázattal kívánt támogatást nyújtani.

 

A vállalat kiemelt célja, megmutatni a környéken élő gyermekeknek, szülőknek, hogy a gyár nem csak egy nehézipari üzem a szomszédban, hanem olyan termékeket hoz létre, amelyek javítják az életminőséget, törődnek a környezettel és beépítésükkel energiamegtakarítás érhető el. Ez történhet kis lépésekben, de rendkívül fontosak tartják az egészséges és erős pozitív kapcsolat kialakítását a helyi közösséggel.

 

Az iskola tagintézmény-vezetője a pályázat értékelésével kapcsolatosan elmondta, hogy „ A tagintézményünk tanulói érdeklődéssel fogadták a fotópályázat lehetőségét. Ötletes képeket készítettek, amik jól tükrözik sajátos asszociációjukat, humorukat, fantáziájukat.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8114894986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása