Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Mrs. & Mr. Milliárd

2019. június 16. - EuroAstra

covers_2125.jpgA Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 2018-ban öt különböző játékváltozatnál másfélezren lettek milliomosok, négyen pedig milliárdosok

Természetesen nem rájuk gondoltam, hanem az igazi milliárdosokra, a 100 leggazdagabb magyarra. Nyilvános adatok szerint nagyjából 4500 milliárd forint az összvagyonuk, de  érdekesebb, hogy ez az összeg évente csaknem 800 milliárd forinttal emelkedik. Szavamra mondom, egy hajszálnyi irigység, vagy ellenszenv nincs bennem. Csak nem tudom elképzelni ezeket a vagyonokat, ugyanis a nagyságrenddel van problémám.

A nagyságrendeket hozzávetőleges összehasonlításoknál alkalmazzák. Ha két mennyiség egy nagyságrenddel tér el egymástól, akkor az egyik tízszerese a másiknak. Ha a különbségük két nagyságrend, akkor százszorosa. A kifejezést általában tévesen használják, de ezt most hagyjuk.

Na már most el tudok képzeni 100 milliót, bár ez is irdatlan összeg, nagyjából 20-25 évi nettó jövedelmem. Nagyobb lakás, drágább autó, világ körüli utazás, sok ruha, cipő, elegáns vendéglők, újévi koncert Bécsben és hasonlókat fantáziálok. De 100 milliárdot nem tudok elképzelni annak ellenére, hogy jártas vagyok a matematikában. A milliárd három nagyságrenddel nagyobb a százmilliónál, annak ezerszerese. Tessék csal elképzelni, 1000 lakás, 1000 autó, 1000 világ körüli utazás és így tovább? Ugye az Olvasó sem tudja elképzelni? Hogy egy luxusjacht ára meghaladja a 100 milliót? És mit kezdjek egy luxusjachttal? Vagy költözzek egy palotába és mint a Hegedüs a háztetőn-be legyen benne három lépcsősor. Egy a feljárat, egy a lemenet és egy hogy csodálják a népek. Rendezzek egy partit, ahova háromszáz vendéget hívjak meg? Honnan vegyem őket?

Egy szó, mint száz, kedves milliárdosok, tőlem nem kell tartanotok. Sokasodjatok és szaporítsátok vagyonotokat nyugodtan. Csak legyetek szorgalmas és pontos adófizetők. Mint mi, mindannyian.

  Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8914895688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása