Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Óriási szintet lépett a Fényfesztivál!

2019. május 14. - EuroAstra

imap-.jpgA pécsi Zsolnay Fényfesztivál egyik különlegessége, hogy egyszerre nyújt feledhetetlen élményt a laikus látogatóknak, ugyanakkor olyan magas színvonalat képvisel a fényművészetben, hogy szakmai berkekben is kiemelkedőnek tartják. Ezt igazolja az is, hogy a Zsolnay Light Art 3D Fényfestőverseny idei győztese bekerül a világ legjobbjaiból álló Győztesek Ligájába, akik az iMapp Bukarest fesztiválon mérkőznek meg.

 

A romániai iMapp Bukarest fesztivál a világ legnagyobb nemzetközi fényfestő versenye, évente kb. 300.000 látogató keresi fel. A szervezői kiválasztották világszerte azt a hat fesztivált, amelynek győztese részt vehet a végső, mindent eldöntő Győztesek Ligáján.

Óriási megtiszteltetés, hogy ebbe az elit körbe beválasztották a Zsolnay Fényfesztivált is. Ritkán fordul elő, hogy ha az ember egy új területen próbálja ki magát – ahogy tettük mi ezt 3 éve a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny megszervezésével – akkor ilyen gyorsan bekerül a világ legnívósabb ligájába – mondta el Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

A Győztesek Ligája 2019 résztvevői:

Borealis (U.S.A.), Genius Loci Weimar (Németország), Kyiv Light Festival (Ukrajna), 1minute projection mapping competition (Japán), Zsolnay Fényfesztivál (Magyarország), Luz y Vanguardias (Spanyolország). A hat győztes mellett az iMapp Bukarest 2018-as két győztes csapata vesz részt a szeptember 21-ei gigászok csatáján a bukaresti Constituției téren.

 

A győztes a hírnéven és az elismerésen túl pénzdíjazásban is részesül.

A közönségdíj (a közönség SMS-ben fog szavazni) 5.000 €, és a zsűri által legjobbnak tartott versenyző szintén 5.000 € díjazásban részesül.

 

A magyar projection mapping cég, a Maxin10sity az iMapp 2014-es kezdete óta a szervezői gárda oszlopos tagja, egyben Art Curatora az eseménynek.

Érdekesség, hogy egy magyar team, a Limelight Projection Mapping csapata 2016-ban már bezsebelte az iMapp Bukarest zsűri- és közönségdíját is. A Limelight-tal az idei Zsolnay Fényfesztiválon is találkozhatnak a látogatók, ugyanis a Fény Útja egyik helyszínén az ő alkotásuk lesz látható.

 

www.fenyfesztival.hu

http://www.imapp.ro

https://hu-hu.facebook.com/iMappBucharest

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8714823054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása