Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Filmfesztivállal és meglepetéssorozattal ünnepel a 25 éves Cirko-Gejzír mozi

2019. május 14. - EuroAstra

25circo.jpg25 éve nyílt meg a Cirko-Gejzír mozi. Budapest egyik legkarakteresebb artmozija szeptemberben filmfesztivállal ünnepel: a Cirko25 – Ami kimaradt elnevezésű rendezvényre olyan fontos filmeket válogatnak össze, amelyeket Magyarországon moziban még nem láthattak a nézők. Ezen kívül a szeptemberi eseménysorozatig minden hónapban más-más meglepetéssel várják a nézőket a Cirkóban.

 

Szeptember 19. és 29. között a Cirko25 – Ami kimaradt fesztiválon olyan fontos filmeket láthat majd a közönség, amelyeket Magyarországon moziban még nem mutattak be. A fesztivál programját később jelentik be.

 

A fesztivál kezdetéig minden hónapban várja valami különlegesség a Cirko nézőit:

Május 22-én, a Cirko-Gejzír megnyitásának évfordulóján minden mozijegy egységesen az 1994-ben érvényes jegyáron, 100 forintért lesz kapható.

Júniusban bérletakció lesz. Az egy héten át kedvezményes áron megvehető éves bérletek vásárlói között különvetítést sorsolnak ki: minden 25. vásárló különvetítést nyer, és egy szabadon választott film vetítésére hozhatja el barátait, családját.

Július 11-én a mozi hőskorának helyszínén, a Lőrinc pap téren várják a nosztalgiázni vágyókat egy szabadtéri vetítéssel, ahol Marion Cotillard és François Cluzet új filmjét (Együtt megyünk) lehet majd megnézni.

Augusztusban pedig egyszeri, különleges vetítéssel várják a közönséget: az itt látható film címe egyelőre meglepetés.

 

A Cirko-Gejzír a Lőrinc pap téren nyílt meg 25 évvel ezelőtt. Alapítói civilek voltak, akik elsősorban emberi jogi témájú, érzékenyítő, illetve fontos szerzői filmeket akartak megmutatni a budapesti közönségnek. A Cirko-Gejzír hamar Budapest egyik legfontosabb mozijává vált, ahol a filmvetítések mellett különleges kiállítások, rendezvények és könyvbemutatók is várták a közönséget. A mozi azóta elköltözött: most már az 5. kerületi Balassi Bálint utcában található, és három teremben vetít minőségi művészfilmeket, művészi igényű vígjátékokat és romantikus filmeket, dokumentumfilmeket, valamint fesztiváldíjas alkotásokat. Az alapításkor célként kitűzött érzékenyítés, illetve a filmek bemutatásán keresztül az emberi jogokért való kiállás továbbra is fontos része a mozi profiljának, ahol a rendszeres filmbemutatók mellett fesztiválokat is rendeznek.

 

Az ünnepi év eseményeiről a mozi weboldalán található további információ.

 

https://www.cirkogejzir.hu/esemenyek/cirko-25-ami-kimaradt/18

https://www.facebook.com/cirkogejzir

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1214823040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása