Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Hétköznapi hősöket mutat be a Nosalty új videósorozata

2019. május 01. - EuroAstra

Hétköznapi Gasztrohősök néven indított új videósorozatot a Nosalty, amelyben olyan, a gasztronómiához köthető kezdeményezéseket, közösségeket és embereket mutat be, akik a tevékenységükkel hozzájárulnak a világ jobbá tételéhez.

 

A debütáló epizódban autizmus spektrumzavarral élő csokoládékészítőkkel ismerkedhetünk meg. Példaképeinket legtöbbször a közösségi médiában, a tévében vagy a mozivásznon keressük, pedig lehet, hogy itt élnek közöttünk. Az idén tízéves online gasztromagazin csapata a legújabb, Hétköznapi Gasztrohősök elnevezésű projektjében az ő felkutatásukat tűzte zászlajára.

 

„Ezt a videósorozatot azért indítottuk el, hogy bemutassunk olyan, a gasztronómiához köthető kezdeményezéseket, közösségeket és embereket, akik által egy kicsit jobb hely lesz a világ. Magyarországon sokan mélyszegénységben, család vagy otthon nélkül, netán valamilyen fogyatékossággal élik mindennapjaikat. Fontos, hogy észrevegyük őket és segítsünk, amennyire csak a lehetőségeink engedik” – nyilatkozta Hering András a Nosalty főszerkesztője.

 

A sorozat debütáló részében Rosanics Petra videós szerkesztő és Fenes Gábriel, a Nosalty újságírója az ország első autizmusbarát csokoládémanufaktúráját, az autizmus spektrumzavarral élőknek munkalehetőséget adó KockaCsokit keresték fel. A riportból többek között az is kiderül, hogy az alapítónak, Dénes Ákosnak személyes motivációja is volt a kezdeményezéshez, ugyanis a saját fia, Tom is autizmussal él.

„Amikor megnézzük azt, hogy milyen jövő áll az autista fiatalok előtt, akkor nagyon kicsi a választék” – mondja Ákos, akinek szülőként fontossá vált, hogy a gyermekének legyen egy olyan munkahelye, ahol jól érzi magát, tud dolgozni, védett környezetben van.

 

Hazánkban még mindig rengeteg sztereotípia él az emberekben az autistákkal kapcsolatban, ezért Ákos és csapata a csokoládéműhely mellett elindította a KockaPont közösségi teret is, amely gyógypedagógus bevonásával különböző képzésekkel és programokkal segíti az autista fiatalokat és hozzátartozóikat. „Úgy akarjuk üzemeltetni ezt a helyet, hogy tényleg elérje a célját, minél több embert tudjon vendégül látni. Be szeretnénk mutatni azt a világot, amiben az autisták élnek, és lerombolni azokat a sztereotípiákat, amik övezik őket” – fogalmaz Dénes Ákos.

https://youtu.be/S7W_S2MyOb4

 

A teljes interjút pedig itt olvashatja el: https://www.nosalty.hu/ajanlo/o-magyar-apuka-aki-autista-fia-miatt-nyitott-csokimuhelyt-ismerd-meg-tortenetuket

 

Az Ön környezetében is élnek HÉTKÖZNAPI GASZTROHŐSÖK?

Akkor figyelje a Nosalty oldalát, hiszen az ország legnépszerűbb online gasztromagazinja hamarosan újabb cikkekkel, videókkal, és egy izgalmas felhívással jelentkezik a témában.

 

https://www.nosalty.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1714793912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása