Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Nürnberg az innováció fellegvára!

2019. április 23. - EuroAstra

20190409_120626-1_resized.jpgGyakorlatilag minden felhasználói szegmens nemzetközi képviselői adtak egymásnak találkozót a 2019. április 9-11. között  - egyébként másfél évente megrendezett – a Powtech kiállításon. A rangos megmérettetésen hat csarnokban 35 országból érkezett 825 kiállító mutatta be innovációit és legsikeresebb megoldásait, amelyről röviden, de lényegre törekvően számolunk be Olvasóinknak.

 

Az élvonalbeli kiállítás látogatói számos előadást hallgathattak meg a kiállítói fórumokon. A rendezvény első alkalommal mutatta be az új Networking Campust, ahol az induló vállalkozások, a fejlesztők és a fiatal kutatók megismerkedhettek a jövő piacaival és technológiáival. A PARTEC társ rendezvény ugyan kisebb volumenben, a neves nemzetközi kongresszus a részecske-technológiát bemutatva a főszereplő kiegészítőjeként szolgált, amely az idén kiváló minőségű programot kínált a „Részecskék a jobb életért” témakörben.

„A POWTECH és a PARTEC együttese sokrétűségében olyan eseményt jelent, amelyet az iparági képviselők nem hagyhatnak ki. A kiállítás, a technikai előadások és a hálózatépítési platform keveréke nagyban segít abban, hogy a résztvevők sikeresen kihasználják a különböző szegmensek jövőbeli lehetőségeit és alkalmazkodjanak a holnap trendjeihez.” - hangsúlyozza Beate Fischer, a kettő divízió igazgatója. A rendezvény magas színvonalát nem csak a kiállítók száma tükrözte, hanem a Partec kongresszus első osztályú programja, kiemelendően az előadásokat.

sajtosok-1.jpgAz idei kiállítók közel negyven százaléka Németországból érkezett, valamint sokan jöttek Olaszországból, Svájcból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Ausztriából, Dániából és Kínából is. Németország képviselete volt a legerősebb, mintegy félezer kiállítóval.

 

A Partec a mindennapi életünkre vonatkozó újdonságokat mutatott be, amely a részecske-technológia nemzetközi kongresszusa. Itt harminc országból több mint ötszáz küldött érkezett. A kongresszus elnöke Stefan Heinrich professzor, a Hamburgi Műszaki Egyetem Szilárdanyag-feldolgozó Intézetének és Részecske Technológiai Intézetének igazgatója volt. A „Részecskék a jobb életért” témakörben a kongresszus bemutatta a legújabb kutatási eredményeket, amelyek nagy segítségünkre lehetnek mindennapi életünk számos területének javításában. Kiváló példa erre a többi között - a vérnyomás-szabályozó tabletták bevonata. Hat magas előadást hallhattunk olyan témakörökről, mint például az adalékgyártás vagy a CO2-csökkentés. Az előadások ösztönzően és újszerűen hatottak. A kongresszus a hagyományos alkalmazási területeken túlmenően az élettudományok és az energia- és környezetvédelmi technológiák csúcstechnológiáit is feltárta. A kongresszusi látogatók nagy várakozásokkal tekintettek az USA, az Egyesült Királyság, Ausztrália és Németország előadóinak prezentációi elé. A kongresszust elsősorban a német VDI Folyamat- és Vegyészmérnöki Szövetség (GVC) támogatta. Az esemény másik kiemelt eseménye a Friedrich Löffler-díj bevezetése volt, a fiatal tudósok számára alapítva, a részecske technológia területén elért eredményekért. Ez a díj elismeri az ipar és a kutatói közösség fiatal szakértőit, akik különös érdeklődést mutattak a részecske-kutatás, a részecske-technológia és a terméktervezés iránt.

A Networking Campus az idei POWTECH-en ünnepelte a premierjét, mint egy interaktív gondolkodó testület a „Generation Future” azaz a jövő generációja számára. Itt megadatott a lehetőség az érdeklődő fiatal tudósok és vállalkozók számára, hogy bemutassák innovációikat és megvitassák a jövő technológiáit illetve piacait. Itt a figyelem középpontjában az újszerű technológiák és a folyamatfejlesztés közötti kapcsolat állt. A Networking Campus több mint harminc előadást, két paneles megbeszélést, 17 kiállító intézményt, szövetséget és induló céget tartalmazott. „Ez az új kommunikációt támogató formátum friss levegőt hoz a kiállításra és elősegíti a szakemberek közötti intenzív szakmai párbeszédet. A digitális átalakítás, a virtuális valóság és az energiatárolás esetében fontos, hogy ne csak meghallgassuk, hanem ösztönözzük és támogassuk is” -  mondta a vezérigazgató.   

A szakmai toborzás területe is megkapta a megérdemelt figyelmet, ugyanis a harmadik napon lehetőséget biztosított a potenciális alkalmazottak és a munkáltatók közötti hálózatépítésre. Tíz vállalat biztosított vállalati helyszíneket, hogy bemutatkozzanak a potenciális álláskeresőknek. A szomszédos interjú-sarkok ideális lehetőséget kínáltak az új munkalehetőségekről szóló előzetes beszélgetésekhez.

 robbanas_utan.jpg

A robbanásvédelem a POWTECH napirendjén kiemelt fontosságot kapott. A vezetett túrákon, a naponta többszöri élő bemutatókon ellenőrzött körülmények között a gyártók bemutatták megoldásaikat a gyártási létesítményekben bekövetkező balesetek elkerülésére. A robbanásvédelem területén a szabványosítás, a kutatás és a technológia területén zajló német és nemzetközi fejlemények szintén nagy érdeklődésre tartottak számot. A kiállítói fórumok és különleges kiállítások részletes iparági betekintést nyújtottak a látogatóknak

A gyógyszergyártási szegmens látogatói számára a 3. csarnokban a Pharma Manufacturing Excellence Fórum óriási szakmai élményt kínált, mivel elsőként mutatott be új megoldásokat a gyógyszerészeti segédanyagok gyártói jóvoltából. A kiállítást a tabletták gyártásával, bevonásával kapcsolatos tudományos előadások, valamint a jól megszervezett és vezetett túrák egészítették ki. A fórumot az APV (Nemzetközi Gyógyszeripari Technológiai Szövetség) koordinálta.
mitte.jpg
A 2-es csarnok Chemicals & Food szakértői fóruma az adagolásra, a robbanásvédelemre, a sűrített levegős technológiákra valamint a porállagú és szilárd anyagok kezelésére helyezte a hangsúlyt. Az élelmiszeripari szakértők betekintést nyertek az Élelmiszergazdaság 4.0, az élelmiszerbiztonság és a pneumatikus szállítmányozásának területeibe. A szakemberek megoszthatták szaktudásukat a hatékony és biztonságos munka- valamint környezetbiztonsági folyamatok területén.

Szalay-Vajna

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5714773200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása