Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Hazai kraft sörrel hódít idén tavasztól a Café Frei

2019. április 23. - EuroAstra

hoptop.jpgMűködése során most először vezet be alkoholos italt a Café Frei, a kraft söröket készítő Hoptop Brewery-vel együttműködésben. A kávézóban szezonalitás szerint elérhetőek a kézműves magyar sörök, elsőként egy Dupla IPA-t kóstolhatnak a vendégek, amelynek különlegességét a hozzáadott Ceylon Tea és a narancsdarabok adják.

 

A négy éve a piacon lévő HopTop Brewery-nek nem ez az első sikertörténete.

A kézműves sörfőzdék között az elsők között vannak, akiket a legnagyobb hazai üzletláncok belistáztak, de a különleges sörszaküzletektől a belváros legfelkapottabb éttermein, sörözőin át immár Kanadában és Finnországban is rajongók rendelik az egykori budapesti Királyi Sörfőzde ipari parkjában készült söröket. „A folyamatos kísérletezés és szakmai kíváncsiság hajt bennünket előre, szerettük volna megmutatni, hogy egy kis magyar sörfőzde is tud kiváló minőségű és változatos ízvilágú kézműves söröket készíteni” – emlékszik vissza a kezdetekre Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery Kft. alapítója és ügyvezetője.

 

„A kávézóinkban kiemelten fontos a magas minőség, ebben nem ismerünk kompromisszumot. A budapesti HopTop Brewery sörei nemcsak választékuk sokszínűségét tekintve illeszkednek a kínálatunkhoz, hanem fenntartható minőségben tudnak megfelelő mennyiséget is termelni a teljes hazai kávéházláncunknak” – emeli ki Frei Tamás, a Café Frei egyik alapítója, akinek franchise üzleteiben eddig csak saját márkás termékek jelentek meg, ez az első alkalom, hogy más cég termékét forgalmazzák. „Kávéházainkban a vendégek a termékeinken keresztül kóstolhatják meg a világot. Reméljük, hogy a nálunk megkóstolt kraft sörökkel egy kicsit Magyarországot is újra megkóstolják.”

 

A Café Frei kínálatában kéthavonta más-más sörrel találkozhatnak a vendégek:

 

Nyitó sörként április végéig a Ceylon Buddy érkezett a kávézókba, a teás Dupla IPA, amelynek különlegességét a hozzáadott Ceylon Tea és a narancsdarabok adják. A típusra jellemző keserűség mellett teret kap a tea egyedi íze, amit a gyümölcs enyhe édessége tesz igazán harmonikussá.

 

Májusban és júniusban az Ivory kerül középpontba, egy amerikai pale ale, amely könnyed, világos sörként a tavaszt idézi barackos illatával. Különlegessége, hogy egy új generációs német aromakomlóval készül, amely felveszi a versenyt az amerikai komlók intenzív aromájával.

 

A júliusi, augusztusi kánikulára a Tropical Swinger Clubbal készülnek az együttműködők, egy igazi ízbombával, amiben 11 gyümölcs (ananász, narancs, mandarin, guava, sárgabarack, mangó, maracuja, banán, alma, papaya, lime) találkozik egy magas alkoholtartalmú IPA-val.

 

A kora őszi hónapokat a Green Zone érkezése jelzi majd, ezt a prémium alapanyagokból készült IPA-t intenzív, citrusos, virágos aroma jellemzi. Ez a sör nyerte el a 2017-es Dublin Craft Beer Cup bronzérmét.

 

A téli hidegben pedig egy hamisítatlan fekete sör, a Midnight Express, egy csodálatos stout lesz rendelhető a Café Freiben, amelyben hidegen pörkölt, kávés és füstös illatok és ízek jelennek meg, s ahogyan enged fel hidegségéből a sör, úgy jönnek elő az enyhén csokoládés ízek. A HopTop Brewery ezzel a sörrel nyerte el az European Beer Star sörverseny bronzérmét 2017-ben (amivel az első és egyelőre egyetlen magyar sör, amely ekkora nemzetközi elismerést kapott), illetve a Dublin Craft Beer Cup ezüstérmét.

 

www.hoptop.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4714772718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása