Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Közlekedik a család

2019. április 02. - EuroAstra

image7_27.jpgA körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Baleset-megelőzési Bizottság (ORFK-OBB) szervez az  Autós  Nagykoalíció (ANK)  és  a  Porsche Hungaria ŠKODA márka-képviselete támo-gatásával.

 

2018-ban  már  közel 500 család  vett részt a megyei selejtezőkön,  majd az országos döntőn a legjobb húsz család  mérettette  meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA személyautóért.

 

A   visszajelzések,   az   érdeklődők  számának  folyamatos  növekedése  arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek április 13-tól húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, amelyen bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

 

A 2019-es Közlekedik a család területi versenyeinek tervezett időpontjai a következők:

 

  1. április 13. Szeged;
  2. április 27. Budapest;
  3. május 11. Cegléd, Győr, Miskolc, Békéscsaba;
  4. május 18. Székesfehérvár, Tata, Kecskemét, Szombathely;
  5. május 25. Pécs, Jászberény, Nyíregyháza, Debrecen;
  6. május 26. Nyíregyháza, Debrecen, Eger;
  7. június 01. Zalaegerszeg, Kaposvár, Salgótarján, Veszprém, Szekszárd.

 

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, melynek  fődíja  egy  ŠKODA Fabia személy- gépkocsi lesz.

 

Hamarosan kezdetét veszi az országos közlekedés-biztonsági vetélkedő területi fordulói, ahol nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek.

 

A verseny szervezői az iskolák részére pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiak szerint kerülnek díjazásra:

 

  1. helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,
  2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,
  3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert

 

kap az igények figyelembevételével.

 

 

A versenyre való jelentkezésről a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon  lehet  bővebb infor-mációkat találni.

 

Forrás: ORFK-OBB-ANK

 

Szerkesztő: V. László Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9714726797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása