Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Videóblogger-pályázat egyetemi hallgatóknak a pénzügyi kultúra fejlesztésére

2019. március 31. - EuroAstra

mnblogo_11.pngAz évek óta sikeres „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című pénzügyi tudatosságfejlesztő ötletpályázatra idén megújult formában, videóbejegyzések készítésével jelentkezhetnek az egyetemisták. Az MNB és több vezető hazai felsőoktatási intézmény közös pályázatára május közepéig küldhetők be az alkotások.

A Magyar Nemzet Bank (MNB) a korábbi évek kiemelt hallgatói érdeklődésre és az értékes pályaművekre tekintettel idén is meghirdeti hat vezető felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, Neumann János Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem) közös egyetemi hallgatói ötletpályázatát.

A pályázati témakörök – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is a legfontosabb pénzügyi fogyasztóvédelmi aktualitásokhoz kötődnek, úgymint a „Költségvetéstervezés”, a „Hitelfelvételek kockázatai” és az „Öngondoskodás”. A hallgatóknak ezúttal azonban újszerű megközelítéssel – akár az MNB tematikus kisfilmjeiből is ötletet merítve – rövid, párperces videóbejegyzések (vlogok) formájában kell az általuk választott témákat feldolgozniuk. A pályázatoknál a kreativitás mellett fontos szempont, hogy a videó az adott témához kapcsolódó hasznos információkat izgalmasan, figyelemfelkeltően és a családok, egyének pénzügyi döntéseit ténylegesen segítő módon jelenítse meg.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban is lehet. A pályaművek beérkezési határideje 2019. május 15. A pályázattal kapcsolatos további részletes információk az MNB fogyasztóvédelmi honlapján olvashatók.

A szakmai zsűri bírálatát követően egyetemenként az 5 legígéretesebb pályázati videó készítői lehetőséget kapnak, hogy személyes prezentáció keretében is bemutassák a pályaműveiket. A 2019 júniusában megrendezendő döntőkön a szakmai zsűri választja majd ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti, s a legjobb alkotásokat saját online felületein is közzéteszi.

A „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! 2019” című pályázattal az MNB kiemelt célja változatlanul az, hogy a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése és a pénzügyi szemléletformálás támogatása érdekében a fiatal generációt is bevonja – azok ötleteivel, javaslataival – a fogyasztók pénzügyi tudatosságának és kultúrájának fejlesztési stratégiájába.

Mint ismert, a jegybank Civil Háló programja révén évek óta külső partnerekkel – pénzügyi fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel, áruházláncokkal, közszolgáltatók vállalatokkal, illetve az elmúlt két évben már a fiatalabb generációt magáénak tudó felsőoktatási intézményekkel – kialakított együttműködés révén is erősít a hazai pénzügyi fogyasztóvédelem ügyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7114724963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása