Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Munkaerőhiány

2019. március 28. - EuroAstra

29047.jpgLeszakadt a pécsi Hullámfürdő csarokának mennyezete 2005. nov. 27-án

 

 

Amikor az újonnan átadott uszoda mennyezete leszakadt és beesett a vízbe, szerencsére nem volt senki a medencében, zárás után történt az eset. A sportügyekért felelős miniszteri biztos megesküdött, hogy végére jár az ügynek. Még is bele is bukhatok ebbe a szerencsétlen esetbe, ha nem derítem ki gyorsan, ki a felelős, füstölgött magában. Meg is kezdte nyomban a vizsgálatot. Először is beidézte az uszoda tervezőjét, aki két hete vette át az Ybl-díjat.

   A kitüntetett azonnal mentegetőzni kezdett. Elnézést, megcsúsztunk a tervek elkészítésével, munkaerőhiánnyal küszködök, három munkatársam felmondott, a tervező irodám csak félkapacitással működik...... Nem erről van szó, bosszankodott a biztos, leszakadt a terve szerint épült uszoda mennyezete

   Ja, az más, mosolygott az építész, ezért a kivitelező cég a felelős. A biztos legott magához rendelte az cégvezetőt és ráförmedt. Tudja milyen hanyag munkát végeztek maguk horribilis pénzekért? Leszakadt az uszodájuk mennyezete. Mit szól hozzá? Ezért valakinek felelnie kell! De nem nekünk, biztos úr. Én csak olyan anyagból tudok dolgozni, amilyet kapok. Nincs választék ebben a munkaerő hiányos időkben. Selejtes betonvasból csak selejt vasbetont lehet készíteni. Az alacsony húzószilárdság miatt a vasbeton szerkezetek hajlamosak a repedésre és leszakad a mennyezet. Forduljon az acélgyártókhoz!

   Az acélmű vezérigazgatója gúnyosan mosolygott a biztosra. Tudja mi a maguk hibája? Nem ismerik a gyártástechnológiát. Csak politológiát, szociológiát és kommunikációt tanultak az egyetemen. A hematit előírt vastartalma 70 százalék, ezzel szemben amit a piacon kapok az felerészben limonitot, szideritet és piritet tartalmaz, plusz szennyező kénvegyületeket. Csináljanak maguk ott a misztériumban ebből jobb betonvasat, ha tudnak. Talán az ércbánya megmondja, miért termelnek ki ilyen szemetet.

   A biztos bevágta magát az új Volkswagen T-Cross kocsijába és meg sem állt az ércbányáig. Amely négy hónappal ezelőtt bezárt munkaerőhiány miatt. Csak egy segédmunkást talált ott, aki perdöntő vallomást tett. Biztos uram, én vagyok a hibás. Nekem kellett volna a vasércet dúsítani, de elmulasztottam. De miért tette ezt, barátom? - kérdezte a főtisztviselő, ezért még bíróság elé is kerülhet..

   Megmondom őszintén. Lakótelepen éltem szép, tágas lakásban feleségemmel és három gyermekemmel. Egyik nap leszakadt a lakásunk mennyezete. Szerencsére nem volt senki otthon. Ezután szükséglakást kaptunk nagy nehezen, most ott szorongunk harminc négyzetméteren. Folyton ezen a rettenetes helyzeten járt az eszem, ezért felejtettem el a vasércet dúsítani.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2814720005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása