Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Félidőnél jár a Re-Verzió a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel

2019. február 28. - EuroAstra
felre.jpgAz ingyenes csütörtöki vetítéssorozat következő darabja a modernkori szolgaság jelenségét bemutató Egy nő fogságban. Ezt az Üdvözöljük Szodomában című film követi a világ legnagyobb e-hulladéklerakó telepének poklában tett utazással, majd a nemzetközi közönségdíjas Erdők ideje zárja a programot. A vetítéseket alkotói és szakértői beszélgetések kísérik.

 

A február 7-től március 21-ig tartó vetítéssorozat keretében a 15. VERZIÓ legnépszerűbb filmjeit láthatják azok, akik lemaradtak a novemberi fesztivál teltházas vetítéseiről, vagy akik szeretnék újranézni és barátaiknak is megmutatni az utóbbi évek legerősebb dokumentumfilmjeit.

 

Február 28. csütörtök, 18 óra / Blinken OSA

EGY NŐ FOGSÁGBAN

Tuza-Ritter Bernadett Európai Filmdíjra jelölt filmje megrázó közelségből mutatja be a modern szolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével.

 

Március 7. csütörtök, 18 óra / Blinken OSA

ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN

Hová kerül a már elhasznált okostelefon? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből? Hátborzongató tabló a világ legnagyobb elektronikus szeméttelepéről, a ghánai Agbogbloshie-ból.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával, valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

 

Március 21. csütörtök, 18 óra / Blinken OSA

ERDŐK IDEJE

Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába. A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, és Paloma De Linares-szel, a Szent István Egyetem doktori hallgatójával. Téma: Városi agrárerdészet budapesti példákkal.

 

A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum.

1051 Budapest, Arany János u. 32

A részvétel ingyenes!

A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

http://www.verzio.org/hu/node/2190

 

Lantai József  

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2214656679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása