Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A Saxo Bank közzétette a 2018-as eredményeit

2019. február 28. - EuroAstra

index_289.jpgA Saxo Bank rekord nyereségről számolt be a Saxo Payments-beli részesedésének értékesítése után, és mind a közvetlen, mind pedig a partnereken keresztüli új ügyfelek száma új csúcsokat ért el.

 

A Saxo Bank Csoport (a továbbiakban: Csoport) 2018-ban 955,8 millió dán korona adózás utáni eredményt ért el, 138%-kal meghaladva az előző évi nettó nyereségét. Az ügyfelek fedezeti letétének állománya tovább nőtt, 2018 végére elérte a 112,6 milliárd dán koronát, míg a Csoport működési bevétele 2,8 milliárd dán korona volt, 8%-kal kevesebb a 2017. évinél.

 

Tovább erősödött a Saxo Bank Csoport tőkehelyzete, az össztőkehányad 2018 végén 35 százalék volt (2017 végén ez a hányad 22,7 százalék volt), továbbra is biztonságos tőkeszerkezetet nyújtva a Csoport működéséhez.

 

A 2018. évi számok áttekintése (zárójelben a 2017-es számok)

  • Működési bevétel: 2,8 milliárd DKK (3.0 milliárd DKK)
  • EBITDA: 1408 millió DKK (931,6 millió DKK)
  • Nettó nyereség: 955,8 millió DKK (401,1 millió DKK)
  • Ügyfelek fedezeti letétének állománya: 112,6 milliárd DKK (103,6 milliárd DKK)
  • Saját tőke: 5,6 milliárd DKK (4,6 milliárd DKK)

 

Kim Fournais, a Saxo Bank társalapítója és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta az eredmények kapcsán:

 

  • 2018 meghatározó év volt a Saxo Bank számára. Büszkék vagyunk arra, hogy a tulajdonosi körünkbe került a Geely Holding Group és a Sampo plc, amelyek biztos alapot adnak a jövőbeli terveink megvalósításához. Új termékeket, szolgáltatásokat és platformokat dobtunk a piacra, és kedvezőbbé tettük az árazást, különösen két új platformunk, a SaxoTraderPRO és a SaxoInvestor esetében. Mindezek eredményeként világszínvonalú felhasználói élményt nyújtunk, és ez hozzájárult ahhoz, hogy 67 százalékkal nőjön az új, közvetlen ügyfelek száma.
  • A működési bevétel enyhe csökkenésének fő okai a következők: értékesítettük az utolsó nem core üzletágunkat, az általános piaci körülmények visszafogták az ügyfeleink aktivitását, továbbá számos termékünknél kisebb díjazást vezettünk be.
  • Az új évben rekord nagyságú beruházást hajtunk végre, amellyel fejlesztjük a technológiánkat és a Saxo által nyújtott felhasználói élményt, miközben csökkentjük a költségeket és a felületeink bonyolultságát, hogy még több okuk legyen a kereskedőknek, a befektetőknek és a különböző méretű intézményi partnereinknek arra, hogy minket válasszanak.
  • Soha nem voltunk olyan tőkeerősek, mint most, és megvannak a forrásaink ahhoz, hogy végrehajtsuk a BinckBank felvásárlását. A BinckBank és a Saxo Bank nagyszerűen kiegészítik egymást, és az üzletágaink együttesen win-win helyzetet teremtenek minden érdekelt számára. Az ügyfelek jobb termékeket és szolgáltatásokat kapnak, jobb áron és jobb platformon, míg a munkatársak egy nagyobb nemzetközi szervezetben folytathatják pályafutásukat, és végül, de nem utolsósorban, a mérethatékonyságban is előre lépünk.

 

2018-ban a Saxo Bank megtette az utolsó lépéseket is annak érdekében, hogy áramvonalasítsa üzletmenetét és a kereskedésre és a befektetésre koncentrálhasson. Ennek a stratégiának a részeként 2018-ban a Saxo sikeresen értékesítette a Saxo Privatbankot, amely egy teljeskörű engedéllyel rendelkező kereskedelmi bank számos fiókkal Dániában, és ugyancsak eladásra került a Saxo Payments, amely az online nemzetközi pénzutalásokhoz kínál infrastruktúrát. A Saxo Bank partneri stratégiájához illeszkedve mindkét cég továbbra is a Saxo Bank technológiáját és befektetési infrastruktúráját használja, mint nagykereskedelmi partnerek.

 

2018 december 17-én a Saxo Bank és a BlinckBank bejelentették, hogy megállapodtak egy olyan nyilvános ajánlattételről, amely a BlinckBank valamennyi részvényére vonatkozik. A szükséges jóváhagyásoktól és részvényesi hozzájárulástól függően a BlinckBank és a Saxo Bank úgy tervezi, hogy ez év harmadik negyedévében zárul le az ajánlat.

 

Lars Andreasent nevezték ki a Saxo Bank 2019. évi rendes közgyűlése auditáló bizottságának élére. Lars Andreasen mesterdiplomával rendelkezik az üzleti adminisztráció és az audit terén, és az elmúlt több mint 20 évben számos senior pozíciót töltött be a Danske Banknál, mint pénzügyi vezető.

 

A teljes jelentés itt érhető el: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3314655701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása