Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

III. Teátrum Neked! - Zentai Teátrumi Napok

2019. február 10. - EuroAstra

Öt napon keresztül szórakoztatják magyar nyelvű színházi programok a vajdasági magyar közönséget a III. Teátrum Neked! Fesztiválon, 2019. február 20-24-ig. A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál.

 

A fesztivál azonban több, mint színházi esemény: az anyanyelvi programok, előadások a magyar nyelv ünnepévé is avatják ezeket a napokat a vajdasági közösség számára. 

 

Az idei, III. Teátrum Neked! Fesztivál az eddigi elveket követve ismét megszólít minden korosztályt. A gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik szóló előadást. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház és a Békéscsabai Jókai Színház mesejátéka egyaránt a magyar népmesék világát idéző történeteket tesznek élővé és szerethetővé a kicsik számára éppúgy, mint az őket kísérő nagyok számára. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai mindhárom napon bepillantást adnak a cirkusz csodálatos világába, a gyermekek pedig ki is próbálhatják az artista mesterség izgalmas kellékeit.

 

A felnőtteknek szóló programok szerda este indulnak, egy izgalmasnak ígérkező beszélgetéssel. Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas Érdemes művész mesél életútjáról, beszélgetőtársa Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára lesz.

 

Igazi csemegének ígérkezik csütörtök délután Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek játékos, önismereti színjátszó foglalkozása, ahol a vállalkozó kedvű érdeklődők önkifejezése, önbizalma, kommunikációs és előadói képessége garantáltan jó hangulatban fejlődhet. Este pedig Peter Quilter: Mr. és Mrs. című komédiájában mutatja be a színművész házaspár a mesteri szintre emelt színjátszás minden csínját-bínját.

 

Péntek este a Fővárosi Nagycirkusz Radnóti szerelmi ciklusára épülő Férfi és Nő című előadását láthatja a közönség, amelyben egyedülállóan fonódik össze az artistaművészet a színművészettel, a szó és az ének a mozgással. A Békéscsabai Jókai Színház Hajnalban, délben, este című előadását szombat este láthatja a közönség. Dario Niccodemi vígjátéka két fiatal fordulatos, olykor hatalmas érzelmi hullámokat keltő szerelmi története. A fesztivál vasárnap este zárul a Nemzeti Színház Fodrásznő című előadásával. Az előadás minden korosztály érzékeny rétegét képes megszólítani, részvétre és életének újragondolására késztetni.

 

„Tudjuk, hogy a közös élmény hatalmas közösségformáló erő is. Ezért is örültünk annyira, hogy a Zentai Magyar Kamaraszínház, amely egyébként is fontos magyar nyelvű intézménye és meghatározó kulturális színfoltja a térségnek, az első pillanattól örömmel működött együtt velünk – mondta el Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára. - Egyesületünk az elmúlt tíz évben közel 120 magyar nyelvű fesztiválprogramot vitt el Erdélybe és a Vajdaságba, de a közönség ugyanúgy szomjazza ma is ezeket az eseményeket, mint amikor elkezdtük.”

 

2019. február 20-24.

III. Teátrum Neked! - Zentai Teátrumi Napok

 

http://www.zentaimagyarkamaraszinhaz.com

https://szabadmagyarszo.com/2019/02/02/teatrumi-napokat-rendeznek-zentan

https://www.youtube.com/watch?v=3j7s0Zzf5DA

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8814614420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása