Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Nyílt nap és szülői tájékoztató a pécsi jogi karon.

2019. február 05. - EuroAstra

ajk-.jpg2019. február 6-án tartja nyílt napját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Délelőtt a középiskolás diákoknak, délután pedig szüleiknek és tanáraiknak szóló izgalmas előadásokkal, érdekes témákkal készülnek a kar oktatói és hallgatói.

 

10:00 órától kezdődően dr. Mészárós Gábor dékánhelyettes "Irány a Pécsi Jog!" címmel mutatja be a kar képzési kínálatát, majd a jelenleg ügyvédjelöltként dolgozó dr. Meilinger Csaba paralimpikon úszó, volt joghallgató eleveníti fel egyetemi éveinek meghatározó pillanatait. A diákok megismerhetik a PTE Mentor programját és a hallgatók örökké színes és izgalmas életét.

 

A nap folyamán számos fakultatív program várja az érdeklődőket.

A pályaorientációs előadások mellett nyitott előadásokat látogathatnak Római jog, Polgári jog és Nemzetközi jog tárgyakból.

 

Az "Élő könyvtár" keretében élő könyveket kölcsönözhetnek ki egy-egy rövid beszélgetés erejéig. A könyvtár "bestseller"-jei többek között „A mesterséges intelligencia a kapuknál – átveheti egy gép a jogász szerepét a mindennapi életben?”, „Miért legyek ügyvéd?”, „Jogi szaknyelv: az igazán verseny- és piacképes tudás”, vagy az „Ösztöndíj és kollégiumi kisokos”.

 

A résztvevők a Magyarországon egyedülálló „Studium Generale” tanterem középkort idéző díszletei ódon falai között lebilincselő előadást hallgathatnak meg arról, hogy milyen lehetett több száz évvel ezelőtt egyetemistának lenni.

 

A 16:00 órától kezdődő szülői tájékoztató programkínálatában nagyon fontos témák szerepelnek. Ilyenek például a jogi pálya lehetőségei és jövője, vagy az önköltséges képzési forma és annak finanszírozási megoldásai. Ezen felül a szülők arról is tájékozódhatnak, hogy a Pécsi Tudományegyetem milyen külföldi tanulmányi lehetőségeket biztosít.

 

2019. február 6.

A rendezvény helyszíne a PTE ÁJK campusa, 7622 Pécs, 48-as tér 1.

 

További információ az alábbi oldalakon található.

 

https://ajk.pte.hu/felvi

https://www.facebook.com/jogikar

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8814608208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása