Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Jön a Re-Verzió a 15. Verzió legnépszerűbb filmjeivel

2019. február 01. - EuroAstra

re-ver.jpgKollektív pszichoterápia, a Franco-diktatúra áldozatai, füstölgő okostelefonhegyek, rabszolga a szomszédban, fenséges erdők és a Laibach kalandja Észak-Koreában. Február 7. és március 21. között a 15. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 6 legsikeresebb filmjét lehet megtekinteni ingyenes vetítéseken.

 

A tavaly novemberben megrendezett 15. Verzió Filmfesztivál filmjeire közel tízezer néző volt kíváncsi, a 105 budapesti vetítésből 43 teltházas volt. A növekvő érdeklődésnek köszönhetően a Re-Verziót még nagyobb lelkesedéssel szervezi idén a fesztivál stábja.

A fesztivál hagyományos, február 7-én kezdődő spin-off vetítéssorozatán olyan filmeket lehet megnézni, amelyekre a 15. Verzió alkalmával sokan nem jutottak be - jogos népszerűségük miatt. A Re-Verzió helyszíne a Blinken OSA Archívum, mely a Verzió több mint 8000 dokumentumfilmjét, és többek között a Szabad Európa Rádió anyagait is őrzi.

 

Re-Verzió 2019 / részletes program

 

Február 7. csütörtök, 18 óra

SRBENKA - A háború bélyege a mai szerb és horvát fiatalokon egy színházi darab próbáinak tükrében. A 15. Verzió Legjobb Emberi Jogi Film díjának nyertese.

A film után Skype-beszélgetés a rendezővel, Nebojša Slijepčević-csel. Moderátor: Szirony Szabolcs (KineDok, Verzió).

Február 14. csütörtök, 18 óra

MÁSOK CSENDJE - A 6 éven át forgatott film bemutatja, ahogy emberi jogi ügyvédek és túlélők 50 év távlatában próbálnak igazságot szolgáltatni a Franco diktatúra áldozatainak.

 

Február 21. csütörtök, 18 óra

A FELSZABADULÁS NAPJA - Február 22-én fellép a kultikus zenekar, a Laibach az a38 hajón. Hangolódj rá a koncertre a turnét inspiráló, a zenekar észak-koreai fellépését bemutató dokumentumfilmmel! A film a 15. Verzió zárófilmje volt.

 

Február 28. csütörtök, 18 óra

EGY NŐ FOGSÁGBAN - A főszereplő története megrázó közelségből mutatja meg a modern szolgaság problémáját. A film a 15. Verzió magyar közönségdíjának nyertese.

A vetítés után magyar nyelvű közönségtalálkozó Tuza-Ritter Bernadett rendezővel és DeColl Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni küzdelem programjának vezetőjével.

 

Március 7. csütörtök, 18 óra

ÜDVÖZÖLJÜK SZODOMÁBAN - Hová kerül a már elhasznált okostelefonod? Milyen életutak fogannak a kidobott elektronikus eszközeinkből? Hátborzongató tabló a világ legnagyobb elektronikus szeméttelepéről.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország munkatársával, valamint Tihanyi Ervinnel, az Intermetal Recycling Kft. elektronikai hulladék üzletág vezetőjével.

 

Március 21. csütörtök, 18 óra

ERDŐK IDEJE - Ünnepeljük együtt a csillagászati tavasz kezdetét, mert már nagyon várjuk, hogy a természet ismét zöldbe boruljon, de mint kiderül a filmből, nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszi: utazás az ipari erdőgazdálkodás, a növényvédőszerek és a társadalmi igazságtalanság világába.

A 15. Verzió nemzetközi közönségdíjas alkotásával búcsúzik a Re-Verzió.

A film után angol nyelvű beszélgetés Logan Strenchock-kal, a CEU Fenntarthatósági felelősével, téma: "Community Agroforestry Projects and their potential in Budapest".

 

Re-Verzió 2019

Blinken OSA

1051 Budapest, Arany János u. 32.

 

A vetítéseken a részvétel ingyenes!

A befogadóképesség 100 fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

http://www.verzio.org/hu/node/2190

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3814600524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása